Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προς αναζήτηση διεξόδου στην κρίση η Ουκρανία

Σε εξέλιξη είναι η κρίσιμη συνάντηση του προέδρου Γιανουκόβιτς με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης προκειμένου να δοθεί ένας τέλος στην κρίση και τις αιματηρές διαδηλώσεις

ukraine-protest635

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης προκειμένου να βρεθεί μια διέξοδος στην κρίση, την επομένη των βίαιων, αιματηρών συγκρούσεων στο Κίεβο που στοίχισαν τη ζωή σε πέντε ανθρώπους.

Στη συνάντηση αυτή μετέχουν οι τρεις ηγέτες του φιλοευρωπαϊκού κινήματος διαμαρτυρίας, ο πρώην πυγμάχος Βιτάλι Κλίτσκο του κόμματος Ουντάρ, ο Αρσένι Γιατσένιουκ του κόμματος Μπατκίβτσινα της φυλακισμένης πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο και ο Ολέγ Τιάγκνιμπο του εθνικιστικού κόμματος Σβόμποντα. Η πρώτη συνάντηση, χθες Τετάρτη, απέβη άκαρπη.

ucraine620_230114

Την απόσυρση του νόμου για τις διαδηλώσεις, ζήτησε η Μέρκελ από τον Γιανουκόβιτς

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ενέτεινε τις πιέσεις προς τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς ζητώντας του, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους απόψε, να αποσύρει τα νομοθετήματα που περιορίζουν το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν.

«Η καγκελάριος απηύθυνε έκκληση στον πρόεδρο να ηγηθεί ενός σοβαρού διαλόγου με την αντιπολίτευση και να καταλήξει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα, περιλαμβανομένων της ακύρωσης των νόμων που περιορίζουν τα δικαιώματα των πολιτών» τονίζεται στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το γραφείο της καγκελαρίας όπου αναφέρεται ότι η Μέρκελ τηλεφώνησε σήμερα το απόγευμα στον Γιανουκόβιτς.

Η Άγγελα Μέρκελ «εξέφρασε τους φόβους της για την πρόσφατη κλιμάκωση της βίας στο Κίεβο την οποία καταδίκασε με σθένος».

Anti-government protests in Ukraine.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By