Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Προς απόσυρση η τροπολογία για ναυτιλιακές μετοχές

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων ακόμα και με βουλευτές  της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να δηλώνουν ότι δεν θα την ψηφίσουν

vouliΒΟΥΛΗ

Προς απόσυρση οδεύει η τροπολογία που απάλλασσε τους υπόχρεους υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες από την «καταγραφή» των μετοχών τους σε ναυτιλιακές εταιρίες, μετά τη θύελλα που ξεσηκώθηκε σε όλα τα κόμματα, ακόμη και της συμπολίτευσης, με βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να δηλώνουν ότι δεν θα την ψηφίσουν.

Η ρύθμιση που έχει ενταχθεί σε τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ, επρόκειτο να συζητηθεί αύριο Πέμπτη στο Θερινό Τμήμα της Βουλής, όμως οι αντιδράσεις ήταν τέτοιες που ανάγκασαν την κυβέρνηση και τον υπουργό Δικαιοσύνης που την εισηγείται, να κάνουν ένα βήμα πίσω.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα, είχε προαναγγείλει από χθες την κατάθεση αιτήματος ονομαστικής ψηφοφορίας σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν την απέσυρε, ώστε όλοι οι βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Σήμερα το πρωί με την έναρξη της συνεδρίασης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης κατήγγειλε για άλλη μία φορά τη «φωτογραφική, σκανδαλώδη και με οσμή διαπλοκής» τροπολογία, με τον προεδρεύοντα Χρ. Μαρκογιαννάκη να απαντά πως τον πληροφόρησαν, ότι είναι καθ’ οδόν προς τη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου προκειμένου να την αποσύρει.

Διαβάστε εδώ τι προβλέπει η τροπολογία

(Visited 1 times, 1 visits today)
By