Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παραιτήθηκε ο Μιχάλης Σαρρής

Σε μίνι ανασχηματισμό προχώρησε ο Νίκος Αναστασιάδης.

sarris

Yπέβαλε την παραίτηση του o Μιχάλης Σαρρής, υπουργός Οικονομικών, η οποία έγινε δεκτή από τον Κύπριο πρόεδρο της Δημοκρατίας και, σύμφωνα με διαρροές στον κυπριακό τύπο τη θέση του, αναλαμβάνει ο Χάρης Γεωργιάδης. Στη θέση του νέου υπουργού Εργασίας επικρατέστερη θεωρείται η Ζέτα Αιμιλιανίδου, Γενική Διευθύντρια του Υπ. Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Ο κ.  Σαρρής δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο λόγος υποβολής της παραίτησης είναι για να διευκολύνει το έργο της διερευνητικής επιτροπής, αφού η επιτροπή θα ερευνήσει δραστηριότητες της περιόδου κατά την οποία ο κ. Σαρρής διετέλεσε Πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, επιβεβαιώνοντας την παραίτηση του κ. Σαρρή, είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την έκανε αποδεκτή και ότι εντός ολίγου θα εκδώσει ανακοίνωση, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον κ. Σαρρή. Η αντικατάσταση του κ. Σαρρή θα γίνει τις επόμενες ημέρες, είπε..

Οι πληροφορίες για μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης επιβεβαιώνονται, καθώς από το πρωί υπήρχε έντονη φημολογία. Εξετάζεται, επίσης, σύμφωνα με το Sigmalive, να γίνει ευρύτερος ανασχηματισμός με τη συμμετοχή στελεχών από το ΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ τα οποία θα συνομολογήσουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας με χρονικό ορίζοντα τριών χρόνων.

By