Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Προσέλκυση ξένων επενδύσεων βλέπει ο Βαρβιτσιώτης με την πώληση του ΟΛΠ

 Ο υπουργός Ναυτιλίας απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση  ανέφερε ότι τα οφέλη από την αποκρατικοποίηση είναι πολλαπλά

olp800_300114

Ως ένα μεγάλο παράθυρο που ανοίγει για την προσέλκυση ξένων επενδυτών, παρουσίασε την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατά την διάρκεια ενημέρωσης από κοινού με την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής.

Ο υπουργός Ναυτιλίας απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση, ακόμη και από τον γαλάζιο δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο που δήλωσε ότι «το λιμάνι είναι του Πειραιά και τις μετοχές του ΟΛΠ δεν τις πουλά», ανέφερε ότι τα οφέλη από την αποκρατικοποίηση είναι πολλαπλά.

«Για να βγει η χώρα από την οικονομική δυσπραγία πρέπει να μπορεί να δεχθεί ξένες επενδύσεις που θα αυξήσουν την απασχόληση και θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά, να υποδεχθεί ξένους επενδυτές και να μην τους διώχνει, να μην τους απειλεί, να μην τους προπηλακίζει και να μην ποινικοποιεί την διάθεσή τους να επενδύσουν στη χώρα», επεσήμανε και επιτέθηκε σε όσους αντιδρούν, παραμένοντας προσκολλημένοι σε αγκυλώσεις.

maniatopoulos

Τόσο ο Μ. Βαρβιτσιώτης όσο και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος ανέφεραν ότι η αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ εξυπηρετεί τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί και συμβάλλει στην αύξηση των θέσεων απασχόλησης. «Όποιος μιλάει για συμβάσεις παραχώρησης να γνωρίζει ότι καμία σύμβαση δεν θα γινόταν με την παραχώρηση και των εργαζομένων και αυτό που θα γινόταν είναι να πηγαίναμε σε κατάργηση θέσεων εργασίας», υποστήριξε ο υπουργός Ναυτιλίας, καλώντας όλους να στοιχηθούν γύρω από την επιλογή αυτή.

«Ο Πειραιάς δεν μπορεί να μείνει ένα υποβαθμισμένο τοπικό λιμάνι προς χάριν συμφερόντων και ιδεοληψιών», ανέφερε ο Κ. Μανιατόπουλος και σημείωσε πως η λύση που επελέγη είναι η μόνη συμφέρουσα δημοσιονομικά, εργασιακά και θα προσελκύσει ξένες επενδύσεις.

By