Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προσκλήθηκε και η Ελλάδα στην ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία

Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που προσκάλεσε ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι- Mουν, για να συμμετάσχουν στη διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Ελβετία

Copyright: Reuters/ Joshua Lott
Copyright: Reuters/ Joshua Lott

Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που προσκάλεσε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι- Mουν, για να συμμετάσχουν στην ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία, που θα πραγματοποιηθεί στην Ελβετία, την Τετάρτη.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην έδρα του ΟΗΕ, σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας), ο γγ του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι έχει αποφασίσει να στείλει ορισμένες «πρόσθετες προσκλήσεις» για τη διάσκεψη στο Μοντρέ.
Ο γγ των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος αναχωρεί σήμερα από τη Νέα Υόρκη με προορισμό το Μοντρέ, ανέφερε ότι «η διεύρυνση της διεθνούς παρουσίας εκείνη την ημέρα θα είναι σημαντική και χρήσιμη» και ότι έλαβε την απόφαση μετά από σειρά επαφών με πολλούς ηγέτες απ” όλο τον κόσμο και με σκοπό να δημιουργηθεί το «καλύτερο δυνατό περιβάλλον για την επιτυχία αυτής της ζωτικής σημασίας διάσκεψης» για την επικράτηση της ειρήνης στη Συρία.

Ο γ.γ. του διεθνούς οργανισμού πρόσθεσε, επίσης, ότι το Μοντρέ δεν θα είναι ένας χώρος για διαπραγματεύσεις και ότι σκοπός της συγκέντρωσης χωρών και οργανώσεων θα είναι η επίδειξη της αλληλεγγύης τους προς τον συριακό λαό, ο οποίος υποφέρει τόσο πολύ, όπως επεσήμανε, προσθέτοντας ότι η διαπραγματευτική διαδικασία για τον τερματισμό του εμφύλιου πολέμου στη Συρία θα ξεκινήσει στη Γενεύη στις 24 Ιανουαρίου.

Τέλος, ο Μπαν Κι-μουν χαιρέτισε την απόφαση της συριακής αντιπολίτευσης για να λάβει μέρος στη διάσκεψη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By