Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προσπάθεια για σύγκλιση πριν τα Χριστούγεννα

Ο Στουρνάρας και η τρόικα ενημερώνουν σήμερα το Eurogroup για το ελληνικό πρόγραμμα

euro640_221013

Η πορεία των διαπραγματεύσεων για το δημοσιονομικό πρόγραμμα, αναμένεται να εξετασθεί μεταξύ άλλων σήμερα στο Eurogroup, στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκονται ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και οι επικεφαλής της τρόικας.

Η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα την Παρασκευή, ενώ ο κ. Στουρνάρας το Σάββατο, καθώς θα μετάσχει και στη συνεδρίαση του Ecofin. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον νέο γύρο των συνομιλιών θα καταβληθεί προσπάθεια, ώστε να υπάρξει σύγκλιση πριν από την κατάθεση του πρoϋπολογισμού στις 21 του μήνα.

Το Eurogrpoup, η συνεδρίαση του οποίου ξεκινά στις 4 ώρα Ελλάδος στις Βρυξέλλες, δεν θα λάβει αποφάσεις για τη χώρα μας, εφόσον δεν έχει τελειώσει η αξιολόγηση της τρόικας. Αυτό όμως που ενδιαφέρει την Αθήνα είναι να διαπιστώσει εάν υπάρχει θετικό κλίμα μεταξύ των εταίρων υπέρ των ελληνικών θέσεων. Εάν αποδέχονται δηλαδή τη γενική γραμμή «όχι σε οριζόντια μέτρα, ναι σε διαρθρωτικές παρεμβάσεις», αλλά και ποιες είναι η διαθέσεις όσον αφορά στην κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού.

Ο κ.Στουρνάρας αναμένεται να ενημερώσει το  Eurogroup για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2013 και τη βεβαιότητα της Αθήνας για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 1,55% το 2014.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By