Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε η Εθνική -Κ.Τσάνας: «Να βρούμε την αιτία…»

Προσπάθησε να μαζέψει τα συντρίμμια της από τον διασυρμό με τα τα Νησιά Φερόες η Εθνική μας ομάδα στο φιλικό με τη Σερβία. Προσπάθησε αλλά… ηττήθηκε και πάλι.

Ethniki

Οι Σέρβοι επιβλήθηκαν με σκορ 2-0, ένα αποτέλεσμα που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν οι διεθνείς μας ήταν πιο προσεκτικοί στην άμυνα. Γιατί, να σκοράρουν, μάλλον δύσκολο! Πάντως, δικαιολογημένα ο Χριστοδουλόπουλος διαμαρτύρεται για πέναλτυ στο 20ο λεπτό. Σε ατομικό επίπεδο κάποιοι διεθνείς μας πήγαν πολύ καλά, ο κόσμος χειροκρότησε (μην ξεχνάμε πως τα Χανιά είναι η έδρα του «Γαλανόλευκου Φάρου», των φανατικών υποστηρικτών της Εθνικής) αλλά χρειάζεται πολύ δουλειά και σκέψη…

Το σκορ άνοιξε με κεφαλιά ο Πέτροβιτς στο 60′ ενώ λίγο μετά ο Κονέ έπιασε το δυνατό σουτ αλλά ο Στοίκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά. Το 0-2 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις με εντυπωσιακό σουτ του Γκούντελι, σε ένα παιχνίδι με αρκετά νεύρα και τον Ιρλανδό διαιτητή να βγάζει την κίτρινη σε επτά παίκτες (οι πέντε Σέρβοι)!

Ελλάδα: Γλύκος, Τοροσίδης (60′ Μπακάκης), Βύντρα, Μανωλάς (73′ Μόρας), Α. Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Σάμαρης (79′ Μάνταλος), Κονέ (64′ Τζιόλης), Μαυρίας (71′ Κολοβός), Χριστοδουλόπουλος, Αθανασιάδης (64′ Γκέκας).
Σερβία: Στοΐκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Τόμοβιτς, Μαξίμοβιτς (88′ Στ. Μίτροβιτς), Τόσιτς, Πέτροβιτς (82′ Γκούντελι), Μάτιτς, Γιόγιτς (65′ Τζούρισιτς), Μάρκοβιτς (65′ Λάζοβιτς), Τόσιτς (89′ Ρουκάβινα), Αλ.Μίτροβιτς.

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο χρόνος θα δουλέψει υπέρ της, ενώ ακόμα πιο θετικό είναι το γεγονός ότι ο κόσμος βρίσκεται στο πλευρό της Εθνικής», δήλωσε ο Κώστας Τσάνας, τεχνικός των ομάδων Ελπίδων και Νέων που είχε την ευθύνη στο σημερινό ματς και συμπλήρωσε:

«Υπάρχει το επίπεδο, η ποιότητα και η ιστορία. Δεν υπάρχει χρόνος για πισωγύρισμα. Είναι κάποια πράγματα που ορισμένες φορές βγαίνουν κι ορισμένες όχι. Το πιο σημαντικό είναι οι παίκτες να διαισθανθούν την κατάσταση στην ομάδα. Όταν ξεκινάς κάτι και τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλεις, πρέπει να βρεις την αιτία και να δουλέψεις πάνω σε αυτή. Το σημαντικότερο όμως, είναι οι παίκτες να αντιληφθούν τι πρέπει να γίνει. Σήμερα δεχθήκαμε ένα γκολ από στημένη φάση κι ένα σε νεκρό χρόνο. Σε αυτήν την ομάδα βλέπεις θετικά στοιχεία, υπάρχουν παίκτες που έχουν τη δυνατότητα να αντιδράσουν. Προέχει η ηρεμία και μία σκέψη για το επόμενο ματς. Να ξεκινήσουμε από εκεί και δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε».

By