Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης των δυο Ρομά από τα Φάρσαλα

Για το αίτημα της υπεράσπισης των Ρομά αναμένεται να αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας, με την έκδοση σχετικού βουλεύματος

maria roma

Προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης των δυο Ρομά από τα Φάρσαλα, που εμφανίζονταν ως γονείς της μικρής Μαρίας, κατέθεσαν σήμερα οι συνήγοροι υπεράσπισής τους.

Όπως από την Παρασκευή είχε αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κατάθεση της προσφυγής σήμερα ήταν αναμενόμενη, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, σύμφωνα με τις οποίες το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι βάσει των σχετικών εξετάσεων DNA βιολογικοί γονείς του παιδιού είναι δυο Ρομά από τη Βουλγαρία, οι οποίοι παραδέχτηκαν ότι οικειοθελώς έδωσαν το παιδί. Κατόπιν τούτων, κατά τους συνηγόρους των Ρομά από τα Φάρσαλα δεν τίθεται θέμα «αρπαγής» του παιδιού οπότε η κατηγορία που τους είχε αποδοθεί και για «αρπαγή ανήλικου» παράλληλα με εκείνη της «υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ εξακολούθηση», δεν έχει ισχύ.

Για το αίτημα της υπεράσπισης των Ρομά αναμένεται να αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας, με την έκδοση σχετικού βουλεύματος το επόμενο διάστημα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By