Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες Τούρκοι στο Γκύζη

Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για τρομοκρατική οργάνωση και μεταξύ άλλων κατοχή πολεμικών όπλων και υλικού με σκοπό τη διάθεση σε άλλες ομάδες

dikastiria600_030114

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν αμέσως μετά τις τις απολογίες τους στην ανακρίτρια οι τέσσερις Τούρκοι κουρδικής καταγωγής, που συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές έχοντας βαρύ οπλισμό στην κατοχή τους σε διαμέρισμα στου Γκύζη.

Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για τρομοκρατική οργάνωση και μεταξύ άλλων κατοχή πολεμικών όπλων και υλικού με σκοπό τη διάθεση σε άλλες ομάδες.

Σύμφωνα με την συνήγορο των τεσσάρων κατηγορουμένων κ. Αλέκα Ζορμπαλά στη δικογραφία δεν υπάρχει ούτε έκθεση έρευνας στο σπίτι, ούτε έκθεση ανεύρεσης οπλισμού, ούτε έκθεση κατάσχεσης και η δίωξη που τους ασκήθηκε είναι απόρροια της δράσης τους απέναντι στο απελεύθερο και αντιδημοκρατικό καθεστώς της Τουρκίας.

Ακόμη, η συνήγορος ανέφερε ότι οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε χρόνο που ο ένας από αυτούς ήταν εννέα ετών και ο άλλος δέκα ετών.

By