Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προφυλακιστέοι Μιχαλολιάκος- Πατέλης

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης οι Νίκος Μιχαλολιάκος και Γιώργος Πατέλης,

mixaloliakos
Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων κρίθηκε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Οι ανακριτές της υπόθεσης με τη σύμφωνη γνώμη και των δυο εισαγγελέων επεφύλαξαν την ίδια ποινική μεταχείριση και στον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργο Πατέλη, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Τόσο ο Μιχαλολιάκος όσο και ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής θα μεταφερθούν στη ΓΑΔΑ έως ότου αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα κρατηθούν.
Παρούσες στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων κατά την απολογία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής ήταν η γυναίκα και η κόρη καθώς και περίπου μόνον 50 οπαδοί της Χρυσής Αυγής

Νωρίτερα παράλληλα με τον Ν. Μιχαλολιάκο, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων μετήχθησαν άλλα πέντε μέλη της οργάνωσης. Όλοι οι μεταχθέντες έτυχαν υποδοχής από υποστηρικτές της ΧΑ, που συγκεντρώθηκαν στον χώρο, φωνάζοντας «αίμα, τιμή Χρυσή Αυγή». Μεταξύ των συγκεντρωθέντων και οι βουλευτές του κόμματος, που αφέθηκαν το πρωί της Τετάρτης ελεύθεροι.

Συνελήφθη αργά το βράδυ της Τετάρτης από αστυνομικούς της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων η 50χρονη, μέλος της Χρυσής Αυγής, που αναζητείτο για εμπλοκή στην υπόθεση για την οποία συνελήφθη προχθές ο πρώην διοικητής του αστυνομικού τμήματος Αγίου Παντελεήμονα.
Η 50χρονη θα οδηγηθεί την Πέμπτη στον εισαγγελέα, ενώ αναζητείται ακόμη ο τέταρτος από τους κατηγορούμενους και συγκεκριμένα ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός ο οποίος υπηρετούσε επίσης στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα.
Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
(Visited 1 times, 1 visits today)
By