Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προφυλακιστέοι οι κατηγορούμενοι του κυκλώματος της Βούλας

Διώκονται μεταξύ των άλλων για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

narkotika

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση του διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε πριν από μερικές μέρες στην περιοχή της Βούλας.

Οι κατηγορούμενοι, δύο αλλοδαποί και ένας Έλληνας, οδηγήθηκαν σήμερα στα δικαστήρια για τις απολογίες τους, κατηγορούμενοι για βαριές κακουργηματικές πράξεις.

Από τους τρεις, εξηγήσεις στον ανακριτή έδωσε μόνον ο Έλληνας, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει σχέση με την ποσότητα κοκαΐνης που βρέθηκε στη Βούλα, ούτε και με διακίνηση ναρκωτικών.

Οι δύο συγκατηγορούμενοι του, ένας Μεξικανός και ένας Καναδός υπήκοος γεννημένος στην Κολομβία, δεν απολογήθηκαν, κάνοντας ενώπιον του ανακριτή χρήση του δικαιώματος σιωπής.

Η δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση αφορά τα κακουργήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ιδιαίτερα διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών, που τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη, καθώς και το πλημμέλημα της παράνομης οπλοκατοχής.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι συλληφθέντες, στην κατοχή των οποίων εντοπίστηκαν περίπου 234 κιλά κοκαΐνης -σε διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν στη Βούλα- εμπλέκονται σε μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, που φθάνουν στην Ελλάδα από την Κεντρική Αμερική με σκοπό να διατεθούν στην εσωτερική αγορά, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

By