Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προφυλακιστέοι οι Τούρκοι για το καρτέλ ηρωίνης

Συνολικά για την υπόθεση έχουν προφυλακιστεί μέχρι στιγμής οκτώ άτομα ενώ εκκρεμεί η απολογία ενός ακόμα

dikaiosyniΠροφυλακιστέοι, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκαν οι πέντε Τούρκοι υπήκοοι που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, άνω του ενός τόνου, που βρέθηκε σε αποθήκη στο Κορωπί και σε σπίτι στη Φιλοθέη.

Οι συλληφθέντες φέρονται να αρνήθηκαν όλοι τις κατηγορίες και να προέβαλαν ο καθένας διαφορετικούς λόγους και ισχυρισμούς.

«Ο πελάτης μου που είναι Ελληνοτούρκος, ενεπλάκη στην υπόθεση ως διερμηνέας ενός εκ των συγκατηγορουμένων που είναι παλαιός οδηγός φορτηγού και είχε ανάγκη διεκπεραίωσης υποθέσεών του» τόνισε ο ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης.

Προσέθεσε επίσης ότι ο πελάτης του βρέθηκε προ εκπλήξεως στην υπόθεση, καθώς εκλήθη μόνο για τη διεκπεραίωση σύστασης κάποιας εταιρείας στο Βέλγιο, η οποία επρόκειτο να έχει εδώ νόμιμες δραστηριότητες.

Προσωρινά κρατούμενοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκαν άλλωστε την Τρίτη οι τρεις από τους πέντε Έλληνες που απολογήθηκαν για την υπόθεση.

Ειδικότερα προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο 40χρονος εφοπλιστής, η πρώην σύζυγός του και ο φίλος της, ενώ ελεύθερες χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκαν η πρώην πεθερά του 40χρονου εφοπλιστή και η οικιακή βοηθός.

Επίσης τη Δευτέρα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους  ο 15χρονος γιος του εφοπλιστή, ο οποίος φέρεται να είχε στείλει μήνυμα με το κινητό του τηλέφωνο, σε έναν από τους 11 συλληφθέντες εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθεί και ο τελευταίος συλληφθείς για την υπόθεση ένας Αλβανός υπήκοος, ο οποίος προσήλθε αυτοβούλως στην ασφάλεια του Λιμενικού και κρατείται.

By