Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Προχωρά κανονικά η κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η μεταφορά πιστώσεων.

tzami-mousoulmanoiΤο δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του 2013 θα γίνει η μεταφορά πιστώσεων για το μουσουλμανικό τέμενος στην Αθήνα. «Η μεταφορά πιστώσεων ύψους 946.000 ευρώ από το υπουργείο Παιδείας στο υπουργείο Ανάπτυξης θα γίνει μετά την έγκριση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας για το 2013. Το 2ο τρίμηνο του 2013 θα μεταφερθεί ποσό ύψους 500.000 ευρώ και το 3ο τρίμηνο του 2013 ποσό ύψους 446.000 ευρώ», σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου που διαβιβάστηκε στη Βουλή,.

Το έγγραφο του κ. Αρβανιτόπουλου διαβιβάστηκε στη Βουλή στις αρχές Μαΐου μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη για την ανέγερση νέου μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα είδε το φως της δημοσιότητας έγγραφο για την ανέγερση τεμένους στην Αθήνα που έχει αποστείλει στη Βουλή και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος. Στο έγγραφο αυτό που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από αναφορά του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωνε ότι «η κυβέρνηση με διαφάνεια προβαίνει σε κινήσεις που μπορούν να ελεγχθούν από όλους και δεν ετεροπροσδιορίζονται από σκοπιμότητες. Δεν προβλέπεται η κατασκευή μιναρέ, ώστε να υφίσταται αρμονία με το γύρω χώρο».

By