Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν Αβραμόπουλος – Γεωργιάδης

με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στα ακριτικά νησιά

adonis nd geordiadis boyli vouli
Panayiotis Tzamaros © FOSPHOTOS

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Υγείας υπέγραψαν σήμερα οι υπουργοί Δημήτρης Αβραμόπουλος και Άδωνις Γεωργιάδης με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται στα ακριτικά νησιά, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία του ΕΣΥ στη διάρκεια της κινητικότητας στα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο υπουργείων:

– Η διακλαδική ομάδα υγειονομικού προσωπικού που έχει δημιουργήσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, στο πλαίσιο της μέριμνας για όλους τους κατοίκους των μικρών νησιών του ανατολικού Αιγαίου επιτείνει το έργο της σε όλα τα ακριτικά νησιά του Αρχιπελάγους.

Ήδη για τον Αύγουστο έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις της ομάδας με πλοία του Πολεμικού Ναυτικού στον Άγιο Ευστράτιο και τα Ψαρά, ενώ τους λοιπούς μήνες του έτους θα επισκεφθεί την Κάσο, την Κάρπαθο, τους Λειψούς, τους Φούρνους, την Αστυπάλαια, τη Χάλκη και το Καστελόριζο.

– Σε εβδομαδιαία βάση θα διατίθενται στα μικρά νησιά του ανατολικού Αιγαίου αριθμός οπλιτών ιατρών και εξειδικευμένων στρατιωτικών ιατρών, ανάλογα με τις δυνατότητες των σχηματισμών της ΑΣΔΕΝ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων των νησιών. Το απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό καθώς και οι χώροι εξέτασης εκεί όπου υπάρχουν κέντρα υγείας και αγροτικά ιατρεία, θα διατίθενται με μέριμνα του υπουργείου Υγείας.

-Στη διάρκεια της κινητικότητας στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, το πρώτο 15ήμερο του Σεπτεμβρίου, τα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας θα συνεπικουρούν το έργο των δημόσιων νοσοκομείων, ανάλογα με τις δυνατότητές τους και τις ανάγκες του ΕΣΥ για να μη δημιουργηθούν προβλήματα στη διάρκεια εφημεριών.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By