Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρωτόπαπας: Αύριο θα παρουσιάσουμε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για έναν δικαιότερο ΕΝΦΙΑ

Οι προτάσεις θα τεθούν στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη

pasok-xarilaou-trikoupi-grafeia

Δέσμη προτάσεων σε τρία επίπεδα για αλλαγές, διορθώσεις και βελτιώσεις ώστε να καταστεί δικαιότερος ο ΕΝΦΙΑ θα παρουσιάσει αύριο αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, όπως τόνισε ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

«Οι προτάσεις μας θα τεθούν αύριο στον κ. Χαρδούβελη και θα είναι σε τρία επίπεδα: Το πρώτο αφορά διορθώσεις. Θα γίνουν μια σειρά προτάσεις για αλλαγές,διορθώσεις, βελτιώσεις ώστε να καταστεί δικαιότερος ο ΕΝΦΙΑ. Δεν μιλάμε για το σύνολο του νόμου, αλλά για περιπτώσεις αντικειμενικών αξιών, ζητήματα που έχουν να κάνουν με λάθη που έγιναν κλπ. Το δεύτερο αφορά παρεμβάσεις για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες για τις οποίες υπάρχει πρόβλεψη στο νόμο. Το τρίτο είναι ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστούν επίσης και τα ζητήματα που συνδέονται με τις δόσεις» σημειώνει ο κ. Πρωτόπαπας.

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί, επίσης, τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια, προκειμένου να συζητήσουν για τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια». Όπως τονίζει ο κ. Πρωτόπαπας «μας ενδιαφέρει να βρεθούν λύσεις οι οποίες θα διευκολύνουν και το τραπεζικό σύστημα και τις επιχειρήσεις να βρεθούν σε μια συνεννόηση μεταξύ τους, μέσα από ρυθμίσεις και αναδιάρθρωση των δανείων των επιχειρήσεων. Υπάρχει φυσικά και το θέμα της τελικής λύσης στα στεγαστικά και τα καταναλωτικά δάνεια. Υπάρχει ένας νόμος που ψηφίστηκε πέρυσι τον Δεκέμβριο και εκπνέει μετά από ένα χρόνο. Πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για το τι θα τον αντικαταστήσει. Πάντα όμως με αυστηρή εμμονή δική μας στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας για τα μεσαία και μικρά νοικοκυριά».

 

By