Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πρωτόπαππας: Η συζήτηση στο Παρίσι ήταν ιδιαίτερα σκληρή αλλά πλήρης και τεκμηριωμένη

«Εκτιμώ ότι θα έχουμε αποτελέσματα»

protopappas

Ιδιαίτερα «σκληρή» αλλά αναλυτική και τεκμηριωμένη χαρακτήρισε τη συζήτηση που έγινε μεταξύ της κυβέρνησης και των πιστωτών στο Παρίσι, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαππας λίγες ώρες μετά την άφιξή του από τη γαλλική πρωτεύουσα και έσπευσε να εκφράσει την αισιοδοξία του για τα αποτελέσματα.

Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ. Πρωτόπαππας ανέφερε χαρακτηριστικά:»Δεν έχει κλείσει τίποτα αυτή τη στιγμή. Εγινε μία πολύ σκληρή συζήτηση. Ηταν μία τριήμερη, πολύωρη συζήτηση και τέθηκαν όλα τα θέματα στο τραπέζι. Ανοίχθηκαν όλα τα θέματα. Η ελληνική αντιπροσωπεία άνοιξε όλα τα ζητήματα, δόσεις, έκτακτη εισφορά, ληξιπρόθεσμα, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κ.λπ, και τα άνοιξαν και αυτοί τα δικά τους»και πρόσθεσε: «Ηταν μία ιδιαίτερα σκληρή συζήτηση, εφ όλης της ύλης σε όλη την κλίμακα της οικονομίας».

Στην ερώτηση αν η τρόικα ζήτησε απολύσεις ο κ. Πρωτόπαπας απάντησε: «Επειδή ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε ως υλοποιηθέντες τους στόχους του Αυγούστου και τώρα είναι αρχές Σεπτεμβρίου και ουσιαστικά το review τους ενδιέφερε πολύ, δηλαδή να δουν τι έχει γίνει μέχρι τώρα, δεν έγινε συζήτηση για το μέλλον».

Ειδικά για τα θέματα του υπουργείου Οικονομικών το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Για όλα τα οικονομικά θέματα, δόσεις στα ληξιπρόθεσμα για την Εφορία και τα ασφαλιστικά, για την έκτακτη εισφορά, για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κ.λπ υπήρξε μια έντονη παρουσίαση της ελληνικής πλευράς. Πλήρης, τεκμηριωμένη, με χαρτιά και επιχειρήματα. Ακούσαν, ζητήσαν διευκρινίσεις, δεν δόθηκε μία οριστική απάντηση. Εμφανίζονται διαλλακτικοί σε αρκετά, ζητούν όμως πληροφόρηση, ζητούν χαρτιά, ζητούν περαιτέρω στοιχεία. Εκτιμώ ότι θα έχουμε κάποια αποτελέσματα».

By