Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πρόστιμο στον Άδωνι για προεκλογικές δαπάνες

Αφορούν στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές του 2010 – Πρόστιμα επίσης σε Γ. Δημαρά, και σε δημάρχους της Αττικής

kalpiΚαμπάνες σε 87 παρατάξεις των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών της Περιφέρειας Αττικής το 2010 μεταξύ των οποίων και αυτή του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη που τότε ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τον συνδυασμό «Αττική Οδός», επέβαλε η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων.

Πρόκειται για πρόστιμα συνολικού ύψους 800.000 ευρώ και τα οποία σε αφορούν υπέρβαση του καθορισμένου με νόμο πλαφόν στις προεκλογικές δαπάνες, αδυναμία δικαιολόγησης προέλευσης χρημάτων ή παράλειψη δήλωσης εξόδων στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Ο Α. Γεωργιάδης καλείται να καταβάλει 12.903 ευρώ, ποσό σαφώς μικρότερο σε σχέση με άλλους πρώην υποψήφιους, με το μεγαλύτερο πρόστιμο να ανέρχεται σε 63.808 ευρώ και να αφορά στον υποψήφιο δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Άγγελο Αποστολάτο.

Αρκετά υψηλό πρόστιμο καλείται να καταβάλει και ο επικεφαλής της παράταξης «’Αρμα Πολιτών» Γιάννης Δημαράς. Συγκεκριμένα το πρόστιμο σε βάρος του ανέρχεται σε 50.000 ευρώ ενώ είναι ο μοναδικός που παράλληλα εκπίπτει του αξιώματος του Περιφερειακού Συμβούλου, με τους συνεργάτες του να κάνουν λόγο για πολιτική δίωξη.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο νυν γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δημήτρης Καλογερόπουλος, που καλείται να εφαρμόσει τα πρόστιμα, επίσης, πρέπει να καταβάλει 24.550 ευρώ για παραλείψεις ως υποψήφιος δήμαρχος Αιγάλεω.

Πρόστιμα επιβλήθηκαν επίσης στον νυν δήμαρχο Βύρωνα Νίκο Χαρδαλιά (63.423 ευρώ),στον πρώην δήμαρχο Ζωγράφου Γιάννη Καζάκο (50.000 ευρώ), στον υποψήφιο δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Κωνσταντίνο Κουβόπουλο (40.807 ευρώ), στον πρώην δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας Σταύρο Κόντο (26.468 ευρώ) και τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Βασίλη Ζορμπά (21.735 ευρώ).

(Visited 1 times, 1 visits today)
By