Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πρόστιμο στον εαυτό του βάζει ο δήμαρχος του Ρίο

Σε βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να πετάει ένα σκουπίδι στο δρόμο

riomayor600_080314
Ο δήμαρχος του Ρίο ντε Τζανέιρο Εντουάρντο Πάες ζήτησε να του επιβληθεί πρόστιμο επειδή πέταξε ένα σκουπίδι στον δρόμο, μια σκηνή που βιντεοσκοπήθηκε και αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης εν μέσω της απεργίας των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας του δήμου.

Στο βίντεο διακρίνεται ο δήμαρχος δίπλα σε έναν άνδρα που μιλάει στο μικρόφωνο κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης. Ο Πάες τρώει ένα φρούτο και πετάει τα απομεινάρια.

Ο δήμαρχος, ο οποίος προωθεί το πρόγραμμα «Μηδέν σκουπίδια» στην πόλη του, είπε ότι δεν θυμάται να πέταξε τα φλούδια στο δρόμο, όμως ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι θα πληρώσει το πρόστιμο που ανέρχεται στα 157 ρεάλ (49 ευρώ).

«Στο βίντεο δεν φαίνεται αν πραγματικά ο Πάες πετάει στο δρόμο το φρούτο. Γνωρίζοντας ότι ο δήμαρχος δεν θυμάται τι συνέβη, ζήτησε από την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου (Comlurb) να του επιβάλει πρόστιμο», ανέφερε το γραφείο Τύπου του δήμου.

Ο εκπρόσωπος του Πάες από την πλευρά του είπε ότι πιθανότατα ο δήμαρχος έριξε τα φλούδια σε ένα καλάθι απορριμμάτων που ήταν εκεί κοντά ή τα έδωσε σε κάποιον από τους βοηθούς του για να τα πετάξουν.

Η δημοσιοποίηση του βίντεο έγινε ενώ πολλοί από τους 15.000 οδοκαθαριστές του Ρίο συνεχίζουν για έβδομη ημέρα την απεργία τους, με μισθολογικά αιτήματα.

Η δημαρχία αποφάσισε να προσφέρει αστυνομική προστασία σε όσους εργάζονται ώστε οι απεργοί να μην τους εμποδίζουν να μαζεύουν τα σκουπίδια, που «έπνιξαν» την πόλη κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού.

By