Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πρόταση για δημοψήφισμα κατέθεσε το ΚΚΕ

«Ζητούν ακύρωση όλων των νόμων που σχετίζονται με την απελευθέρωση της ενέργειας»

kke

Τη δική τους πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος έστειλαν οι βουλευτές του ΚΚΕ προς τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μειμαράκη.

Στην επιστολή τους οι βουλευτές ζητούν να γίνει δημοψήφισμα για την ακύρωση όχι μόνο του πρόσφατα ψηφισμένου νομοσχεδίου για τη μικρή ΔΕΗ αλλά και προηγούμενων νόμων που σχετίζονται με τη μετοχοποίηση της ΔΕΗ και την απελευθέρωση της ενέργειας.

Αναλυτικά η επιστολή της ΚΟ του ΚΚΕ

Προς

Τον πρόεδρο της Βουλής

Κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Αθήνα 10 Ιουλίου 2014
Κύριε Πρόεδρε,

Οι βουλευτές του ΚΚΕ που υπογράφουν αυτό το κείμενο ζητούν την διεξαγωγή δημοψηφίσματος σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος για την ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου που οδηγεί στην μετοχοποίηση της ΔΕΗ, την είσοδο των ιδιωτικών ομίλων, τον διαχωρισμό των συστημάτων μεταφοράς και διανομής που απορρέουν από το συνολικό κοινοτικό πλαίσιο απελευθέρωσης της ενέργειας και έχει δραματικές συνέπειες για τις λαϊκές οικογένειες και τους εργαζόμενους του κλάδου.

Συγκεκριμένα οι Βουλευτές του ΚΚΕ ΖΗΤΟΥΝ την διενέργεια δημοψηφίσματος για την ακύρωση και κατάργηση του ν. 1914/1990, του ν.2773/1999, του ν. 3426/2005, του ν. 4001/2011 του ν.4237/2014 και για τον ψηφισθέντα νόμο «Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας», του γνωστού ως «μικρή ΔΕΗ».

Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αλέκα Παπαρήγα
Ελένη Γερασιμίδου
Γιάννης Γκιόκας
Λιάνα Κανέλλη
Νίκος Καραθανασόπουλος
Χρήστος Κατσώτης
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Γιώργος Λαμπρούλης
Διαμάντω Μανωλάκου
Νίκος Μωραϊτης
Θανάσης Παφίλης
Σπύρος Χαλβατζής

By