Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση για Εξεταστική για τα υποβρύχια

Θέτει προς διερεύνηση όλες τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά οδηγήθηκαν στο σημερινό τέλμα

ypovrixia800_291013

Την Protasi systasi eksetast ypovruxia 25 11 2013 για την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, για την οποία είχε δεσμευθεί εδώ και ένα μήνα, κατέθεσε τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η σχετική πρόταση ετοιμάστηκε κατόπιν διαβουλεύσεων και στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και έχει συνταχθεί από ομάδα πολιτικών και διακεκριμένων νομικών.

Όπως είχε επισημάνει το thepaper.gr, η πρόταση δεν  αφορά αποκλειστικά το πρόσωπο του υπουργού Εθνικής Άμυνας της επίμαχης περιόδου, δηλαδή τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά θα θέτει προς διερεύνηση όλες τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά οδηγήθηκαν στο σημερινό τέλμα. Σκοπός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μέσα από την εις βάθος έρευνα της υπόθεσης να βγουν στην επιφάνεια τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Ωστόσο, αιχμή του δόρατος της πρότασης θα είναι ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθυνών για τα ναυπηγεία και τα υποβρύχια.

Socialist party leader Evangelos Venizel

Η πρόταση αναμένεται να υπερψηφιστεί από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή, ενώ θετικά διακείμενη είναι η ηγεσία της Δημοκρατικής Αριστεράς. Παράλληλα με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα τηρήσουν στελέχη της ΝΔ, όπως ο κ. Μιχελάκης, που στο πρόσφατο παρελθόν έχει φωτογραφίσει τον κ. Βενιζέλο ως τον βασικό υπαίτιο για το σκάνδαλο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, καθώς καλούνται για δεύτερη φορά να στηρίξουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος στον απόηχο της ανακοίνωσης της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ και στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας, είχε αφήσει αιχμές για συμφέροντα και σκοπιμότητες πίσω από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες είχε δεσμευθεί ότι θα αποκαλύψει μόλις αυτή κατατεθεί.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την πρόταση

(Visited 1 times, 1 visits today)
By