Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πρώην πράκτορας ζητεί… εργασία

Ο 30χρονος πρώην πράκτορας Έντουαρτ Σνόουντεν, που έλαβε προσωρινό άσυλο διάρκειας ενός έτους στη Ρωσία, ψάχνει πλέον για δουλειά

snowden1Σε φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα απεικονίζεται ο Έντουαρτ Σνόουντεν την στιγμή που εγκαταλείπει το αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας. Επιβιβάζεται σε ταξί και φεύγει προς άγνωστη κατεύθυνση, μετά από πέντε εβδομάδες παραμονής στο χώρο μετεπιβίβασης.

Ο 30χρονος πρώην πράκτορας, που έλαβε προσωρινό άσυλο διάρκειας ενός έτους στη Ρωσία, ψάχνει πλέον για δουλειά.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του δεσμεύτηκε να μην προχωρήσει σε νέες αποκαλύψεις, που θα βλάψουν τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Έχω γράμματα από πολλούς ανθρώπους που προτίθενται να προσλάβουν τον Σνόουντεν. Δεν θα έχει προβλήματα σε αυτόν τον τομέα εδώ. Πρέπει να δουλέψει. Δεν είναι πλούσιος και πρέπει να βγάλει τα χρήματα τα οποία ξόδεψε κατά την παραμονή του, στη ζώνη τράνζιτ του αεροδρομίου.

Ο Έντουαρτ με διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν σχεδιάζει να διαρρεύσει άλλα έγγραφα της αμερικανικής κυβέρνησης. Έχει όμως ήδη δώσει ένα μέρος του απόρρητου υλικού σε δημοσιογράφους πριν φύγει από το Χονγκ Κόνγκ. Αυτό το υλικό δεν μπορεί να το πάρει πίσω. Δεν μπορώ να γνωρίζω όμως τα έγγραφα που πιθανόν να δημοσιευθούν», ανέφερε ο Ρώσος δικηγόρος του Ανατόλι Κουτσερένα.

Την έντονη δυσαρέσκεια τους για την εξέλιξη εξέφρασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο ματαίωσης της συνόδου κορυφής του Σεπτεμβρίου μεταξύ των προέδρων Ομπάμα και Πούτιν στη Μόσχα.

Πηγή: Euronews

(Visited 1 times, 1 visits today)
By