Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πρώτη «νίκη» Κ. Αγγελόπουλου στη δικαστική διαμάχη με τον δικηγόρο Ν.Γοργία

Για εξαπάτηση ύψους 27,3 εκατ. ευρώ εκ μέρους του δικηγόρου

LEFTA

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου που είναι ομόφωνη, ο δικηγόρος από το 1998 έως το 2007 απέσπασε από τον Κ. Αγγελόπουλο 27,3 εκατ. ευρώ, εξαπατώντας τον ότι διεξήγε για λογαριασμό του δίκες στη Γερμανία ή ότι είχε επενδύσει χρήματά του σε ακίνητα, ενώ στην πραγματικότητα ενθυλάκωνε τα χρήματα ο ίδιος.

Παράλληλα, το δικαστήριο με την απόφασή του επέβαλλε στον Ν. Γοργία τους περιοριστικούς όρους της εγγυοδοσίας 100 χιλ. ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας του στο Παλαιό Ψυχικό μία φορά τον μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η ποινική διαδικασία εις βάρος του Ν. Γοργία άνοιξε έπειτα από μήνυση του Κων/νου Αγγελόπουλου εναντίον του πρώην δικηγόρου του τον Δεκέμβριο του 2007.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι του Νικολάου Γοργία, Αλ. Λυκουρέζος και Ν. Πατεράκης, δήλωσαν ότι: «Η απόφαση του Δικαστηρίου βρίσκεται δυστυχώς σε προκλητική αναντιστοιχία με το υλικό της δικογραφίας. Το τεκμήριο της αθωότητος παραμένει αλώβητο. Αναμένουμε την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε ο Ν. Γοργίας καθώς και την πρόοδο των κακουργηματικών ποινικών διώξεων που έχουν ασκηθεί κατά του Κ. Αγγελόπουλου και των συνεργατών του».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By