Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αναβλήθηκε για αύριο η πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών για Βηρυτό

λόγω των εξελίξεων στη Συρία

cyprusAΜετατέθηκε για αύριο στις 05:15 το πρωί η αποψινή πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών (CY 342) για τη Βηρυτό του Λιβάνου, η οποία ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από την Λάρνακα στις 20:30.

Αρμόδια πηγή άφησε να εννοηθεί μιλώντας στο ΑΜΠΕ ότι η αναβολή της πτήσης για αύριο το πρωί δεν είναι άσχετη με την κατάσταση στην Συρία. Με την διευθέτηση αυτή δεν θα χρειαστεί το αεροσκάφος να διανυκτερεύσει στην Βηρυτό, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Εξάλλου, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης σε αποψινές δηλώσεις του επισήμανε πως η Κύπρος είναι μια ειρηνική χώρα, εστία σταθερότητας και ασφάλειας και δεν αισθάνεται ότι διατρέχει τους ίδιους κινδύνους με το Ισραήλ και την Τουρκία.

Σχολιάζοντας την απόφαση των Βρετανών να στείλουν έξι μαχητικά αεροσκάφη Typhoon στις βάσεις τους στην Κύπρο, ο κ. Κασουλίδης είπε πως η ενημέρωση της κυβέρνησης ανέφερε ότι αυτά τα μαχητικά θα αναλάβουν την αεράμυνα του χώρου της Βρετανικής Βάσης του Ακρωτηρίου και της ευρύτερης περιοχής.

Για το ενδεχόμενο επίθεσης από πλευράς των δυνάμεων του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ προς σημεία όπως οι βάσεις των Βρετανών στην Κύπρο, ο κ. Κασουλίδης έκανε λόγο για μια πιθανότητα «ένα στο εκατομμύριο» να συμβεί κάτι τέτοιο, σημειώνοντας πάντως ότι η Κυπριακή Δημοκρατία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα και για ένα τέτοιο εντελώς απίθανο σενάριο.

Ακόμη, ο ΥΠΕΞ ανέφερε ότι η Κύπρος προετοιμάζεται να υποδεχθεί ξένους υπηκόους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By