Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πτολεμαΐδα: Συλλαλητήριο εναντίον της πώλησης της «μικρής ΔΕΗ»

Από την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ» στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής  η ΓΕΝΟΠ προχωρά σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες

deh

Συλλαλητήριο κατά της εκποίησης της «μικρής ΔΕΗ», πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, σωματεία εργαζομένων στη ΔΕΗ, Εργατικά Κέντρα, συνδικάτα και φορείς στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας.

Οι φορείς της Δυτικής Μακεδονίας εκφράζουν ανησυχίες, σε περίπτωση πώλησης τμήματος της ΔΕΗ, για την αποκατάσταση των εδαφών, τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών, την απόδοση του Τοπικού Φόρου Ανάπτυξης και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Στις 2 Ιουλίου, την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή, θα πραγματοποιηθούν καταλήψεις στις πύλες των σταθμών παραγωγής ρεύματος στην Πτολεμαΐδα, το Αμύνταιο και τη Φλώρινα, ενώ συλλαλητήριο για τη πώληση της «μικρής ΔΕΗ» θα πραγματοποιηθεί στην Έδεσσα, στις 30 Ιουνίου.

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ» στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής προχωρά η ΓΕΝΟΠ, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου. Το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί στην Επιτροπή την ερχόμενη Τετάρτη 2 Ιουλίου. Σε σημερινή ανακοίνωση η ΓΕΝΟΠ επαναλαμβάνει το αίτημα για διενέργεια δημοψηφίσματος, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έχει την ηθική και δημοκρατική νομιμότητα να ιδιωτικοποιήσει τον όμιλο ΔΕΗ», καθώς και για απόσυρση του νομοσχεδίου.

Κάλεσμα με σκοπό τη συγκρότηση ενός παλλαϊκού κοινωνικού μετώπου ενάντια στη διάσπαση της Εταιρείας, απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Από την μία μεριά είναι η διεθνής επιχειρηματική και χρηματιστηριακή ελίτ που αξιοποιεί τον παραλογισμό της λιτότητας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας και θέτει υπό τον έλεγχό της όλη την δημόσια σφαίρα. Από την άλλη μεριά είναι η πραγματική κοινωνία και η πραγματική οικονομία. Τα κινήματα, τα συνδικάτα, οι πολιτικές δυνάμεις, που όχι μόνο αποτρέπουν τις ιδιωτικοποιήσεις, όπως στην Ιταλία, αλλά δρομολογούν τις από-ιδιωτικοποιήσεις, όπως γίνεται στην Γερμανία και στην Γαλλία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

By