Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πτώση στη Wall Street

Πάνω στο όριο στήριξης ο S&P – Απώλειες εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων

WallStreetSignGeneric20120305Οι αμερικανικές μετοχές σημειώνουν πτώση τη Δευτέρα, με του επενδυτές να ανησυχούν για τα εταιρικά κέρδη τριμήνου που θα ξεκινήσουν να δημοσιοποιούνται αυτή την εβδομάδα.

Η εβδομάδα φέρνει «την πραγματική αρχή αποτελεσμάτων για τη σεζόν για τις 28 εταιρείες του S&P. Οι ενδείξεις δείχουν μια χρονιά ισχυρών κερδών (σε εβδομαδιαία βάση) για να κλείσουν και οι 28 εταιρείες με κέρδη», ανέφερε ο David Kelly, επικεφαλής στρατηγικής της J.P. Morgan

Οι δηλώσεις του προέδρου της Fed της Ατλάντα, Dennis Lockhart ότι όλα πάνε όπως είχαν σχεδιστεί στην πορεία για το πάτημα, από την κεντρική τράπεζα, του φρένου στην στήριξη της αμερικανικής οικονομίας, έφεραν ισχυρή πτώση στη Wall Street.

Σύμφωνα με τον Lockhart θα γίνουν «και άλλα βήματα» πέραν του «tapering» ύψους 10 δισ. ευρώ στη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας που αποφασίστηκε στην τελευταία συνάντηση των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας καθώς η αμερικανική οικονομία αναπτύσσεται από 2,5% στο 3%.

Ο Dennis Lockhart σε ομιλία του στο Ροταριανό Σύλλογο της Αμερικής, ανέφερε ότι η αγορά εργασία δεν είναι τόσο υγιής όσο δείχνει ο δείκτης ανεργίας ύψους 6,7% καθώς η συνέχιση του αποπληθωρισμού μπορεί να φέρει κινδύνους στην οικονομία των ΗΠΑ.

Πτώση καταγράφει η Wall, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας και της αύξησης των εταιρικών κερδών.

Ο Dow σημείωσε πτώση 1,09% στις 16.258 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε 1,27% στις 1.819 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 1,48% στις 4.113 μονάδες.

“Η αίσθηση είναι εξαιρετικά θετική και αυτό είναι αρνητικό για τα χρηματιστήρια”, λέει στο Bloomberg o Bruce Bittles, επικεφαλής στρατηγικών επενδύσεων στην RW Baird & Co. “Aυτό σημαίνει ότι έχουν ολοκληρώσει τις επενδύσεις σε βραχυπρόθεσμη βάση. Τα χρηματιστήρια υποδέχθηκαν το νέο έτος σε “υπεραγορασμένα” επίπεδα και μέχρι να το χωνέψουμε αυτό, είναι πιθανόν να παραμείνουμε στο ίδιο επίπεδο”.

Η εταιρεία αθλητικών ενδυμάτων Lululemon Athletica υποχώρησε 17% μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων της για κέρδη και πωλήσεις. Η Symantec σημειώνει πτώση 2,5%, καθώς η Morgan Stanley συνέστησε στους επενδυτές να πουλήσουν μετοχές.

Η Beam εκτοξεύτηκε 24,56% μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της εταιρείας οινοπνευματωδών ποτών από την Suntory Holdings έναντι 16 δισ. δολ. Η ιαπωνική Suntory ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει 83,50 δολ. ανά μετοχή για την εξαγορά της  Beam,  με τη συμφωνία να προβλέπει premium 24% έναντι της μέσης τιμής των μετοχών για το τελευταίο τρίμηνο.

Ράλι 7,56% για την Juniper Networks λόγω των πληροφοριών ότι θέλει να την εξαγοράσει το hedge fund Elliott Management Corp.

Ο S&P 500 έχει υποχωρήσει μέχρι στιγμής 0,3% το 2014, παρά τα κέρδη 0,6% που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα. Το 2013 κατέγραψε άνοδο-ρεκόρ, 30%, σημειώνοντας το μεγαλύτερο ετήσιο ράλι από το 1997.

Οι JPMorgan Chase & Co., Bank of America Corp., Goldman Sachs Group Inc., και Citigroup Inc. είναι μεταξύ των 29 εταιρειών του S&P 500, που θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου αυτή την εβδομάδα. Εκτιμάται ότι τα κέρδη των εταιρειών του δείκτη σημείωσαν άνοδο 4,9% κατά μέσο όρο το τέταρτο τρίμηνο, ενώ οι αυξήσεις ενισχύθηκαν κατά 1,8%, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Bloomberg.

H Merck σημείωσε άνοδο 6,50%, η Intel υποχώρησε 0,12%, ενώ η Cisco Systems κατέγραψε πτώση 0,14%.

Πτώση 2,94% για την Microsoft, ενώ η Walt Disney κατέγραψε απώλειες 2,81%. Η NIKE υποχώρησε 2,26%

ΠΗΓΗ: www.newsmoney.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By