Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Πυρά» στην κυβέρνηση από ΣΥΡΙΖΑ και Αν. ‘Ελληνες

Χαρακτηρίζουν δέσμιο της τρόικας τον Αντώνη Σαμαρά.

bouli2Κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για την παρουσία στη Σύνοδο Κορυφής, αλλά και για την ανακοίνωση ότι το τέλος ακινήτων θα παραταθεί και το 2013.

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά, «δέσμιο της τρόικας, αδύναμο να διαπραγματευτεί για τα συμφέροντα της χώρας». Οπως τόνιζει, «για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός εμφανίζεται σε μια Σύνοδο Κορυφής δίχως να έχει να προτείνει το οτιδήποτε. Επαναλαμβάνει τα γνωστά ευχολόγια για την ανάπτυξη, ενώ στηρίζει με εμμονή την ακραία λιτότητα».

Στη συνέχεια προσθέτει ότι «υπόσχεται νέες θέσεις εργασίας, εννοώντας συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα με 400 ευρώ το μήνα. Αυτό είναι το μέλλον που οραματίζεται από κοινού με τις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες δυνάμεις: μισθοί πείνας, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στους δανειστές, κατάργηση του κοινωνικού κράτους. Δέσμιος της τρόικας, αδύναμος να διαπραγματευτεί για τα συμφέροντα της χώρας, ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνιακή διαχείριση των αποτυχιών του».

«Οι μάσκες έπεσαν. Ο κ. Σαμαράς από τις Βρυξέλλες, ως πραγματικός ιδιοκτήτης του μνημονίου μονιμοποίησε το χαράτσι της ΔΕΗ και άνοιξε το δρόμο για δεκάδες χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, εφαρμόζοντας πλήρως το μνημόνιο 3», αναφέρουν οι Ανεξάρητοι Ελληνες.

 

 

 

 

By