Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στην κυβέρνηση

Samaras Maximou

Δεν υπάρχουν Σαββατοκύριακα για το κυβερνητικό επιτελείο – Συνάντηση πρωθυπουργού με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.

 

maximouΣυνεχίζονται οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις του κυβερνητικού επιτελείου, ενόψει της άφιξης της τρόικας την επόμενη βδομάδα, με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να πραγματοποιεί αλλεπάλληλες συναντήσεις με στενούς του συνεργάτες και ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης.

Στο επίκεντρο είναι η εκτέλεση του προϋπολογισμού, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου, οι αποκλίσεις στα έσοδα και οι απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ η κυβέρνηση θέλει να έχει έτοιμο το χρονοδιάγραμμα και το πρόγραμμα των συναντήσεων της επόμενης εβδομάδας.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση και με τη νέα διοίκηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, στο Μέγαρο Μαξίμου,  προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εκκρεμότητες και να επιταχυνθούν οι ιδιωτικοποιήσεις.

Επίσης,  κρίσιμη θεωρείται η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους κ.κ Βενιζέλο και Κουβέλη την προσεχή Τετάρτη. Στη συνάντηση πρόκειται να δοθεί έμφαση στη συνέχιση του μέτρου είσπραξης του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ, καθώς υπάρχουν αντιρρήσεις από τη ΔΗΜΑΡ.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε συνάντηση με το οικονομικό επιελείο. Στη σύσκεψη εκτός από τον Γ.Στουρνάρα συμμετείχαν οι κ.κ. Χρήστος Σταϊκούρας, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και Ροβέρτος Σπυρόπουλος,  διοικητής του ΙΚΑ. Στο Μαξίμου μετέβη  και ο Γιάννης Βρούτσης, υπουργός Εργασίας.

Εξερχόμενος από την σύσκεψη ο Γ.Στουρνάρας δήλωσε ότι «είμαστε έτοιμοι» ενώ αναφερόμενος σε όσα συζητήθηκαν τόνισε πως «συνεχίσαμε και ολοκληρώσαμε τη χθεσινή σύσκεψη που αφορά τον Προϋπολογισμό, αφορά την καλύτερη αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων και, φυσικά, την προετοιμασία για την έλευση της τρόικας Δίνοντας πάντως το στίγμα του προβληματισμού που επικρατεί στην κυβέρνηση ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος αμέσως μετά την σύσκεψη και  μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε : «Τι θέλετε να σας πούμε; Για τις αποκλίσεις (του προϋπολογισμού);».

 

By