Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πυρκαγιά κοντά στον πύργο της τηλεόρασης στο Κίεβο

Το υπουργείο δεν ανέφερε την αιτία της πυρκαγιάς, αλλά ένας Ουκρανός αξιωματούχος υποστηρίζει πως πρόκειται για μια ρωσική «πράξη δολιοφθοράς», ενώ ο επικεφαλής διοίκησης του Κιέβου υποστηρίζει πως η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα

Purosvestis

 

Μια πυρκαγιά, που θεωρείται ύποπτη, ξέσπασε τη νύχτα της Πέμπτης σε καλώδια κοντά στο κέντρο της τηλεόρασης του Κιέβου, όπου και διακόπηκε η ηλεκτροδότηση, όπως ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στις 04:37 ξημερώματα Παρασκευής έξω από τον πύργο και το κέντρο τηλεόρασης τροφοδοτείται αυτή τη στιγμή από γεννήτριες, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Το υπουργείο δεν ανέφερε την αιτία της πυρκαγιάς, αλλά ένας Ουκρανός αξιωματούχος υπεύθυνος για την εθνική ασφάλεια δήλωσε στη σελίδα του στο Facebook πως πρόκειται για μια ρωσική «πράξη δολιοφθοράς».

«Οι σαμποτέρ δεν κατάφεραν να διεισδύσουν στο εσωτερικό του πύργου της τηλεόρασης», την προστασία του οποίου έχουν ενισχύσει οι αρχές ενόψει ενδεχόμενων προκλήσεων, γράφει η Βικτόρια Σιούμαρ, αναπληρώτρια του γραμματέα του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας και άμυνας.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έβαλαν φωτιά σε καλώδια που βρίσκονται κάτω από τη γη ρίχνοντάς τους μια βόμβα μολότοφ. Μόνον “επαγγελματίες” μπορούν να ξέρουν πού βρίσκονται τα καλώδια. Είναι μια κλασική πράξη δολιοφθοράς», υπογραμμίζει η Σιούμαρ.

«Η λογική των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών ακολουθεί το δόγμα του Λένιν» σύμφωνα με το οποίο ο έλεγχος των επικοινωνιών είναι πρωταρχικής σημασίας, τονίζει.

Ο επικεφαλής της διοίκησης του Κιέβου, ο Βολόντιμιρ Μπονταρένκο, δήλωσε από την πλευρά του πως η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα.

«Δεν είναι πράξη δολιοφθοράς», είπε προσθέτοντας πως οι αρμόδιες υπηρεσίες ερευνούν το συμβάν.

Η ουκρανική εξουσία είχε προειδοποιήσει τις τελευταίες ημέρες για ενδεχόμενες «προκλήσεις» στο περιθώριο των εορτασμών της 9ης Μαΐου για τη νίκη του 1945 επί της ναζιστικής Γερμανίας.

By