Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πωλείται ακίνητο φιλέτο της Εκκλησίας στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Τι θα γίνουν τα παιδιά του ορφανοτροφείου

1Η έκταση-φιλέτο 83 στρεμμάτων στη Βουλιαγμένη ιδιοκτησίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που γειτνιάζει με τον Αστέρα και σήμερα φιλοξενεί το εκκλησιαστικό ορφανοτροφείο, είναι η πρώτη που θα αξιοποιηθεί έπειτα από διεθνή διαγωνισμό που θα διεξάγει η Εταιρεία Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας ΑΕ.

Η συγκεκριμένη έκταση έχει τραβήξει το ενδιαφέρον αρκετών ξένων επενδυτών, από τα Αραβικά Εμιράτα, τη Ρωσία, την Κίνα, αλλά και ομογενών από την Αμερική, οι οποίοι προσβλέπουν στη δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων και πολυτελών κατοικιών ή σε επενδύσεις «που συμβαδίζουν με το πνεύμα της Εκκλησίας».

Από την πλευρά της, η Εκκλησία που επιθυμεί την επίσπευση των διαδικασιών, καθώς τα οικονομικά της έχουν υποστεί σημαντική καθίζηση, ετοιμάζεται άμεσα να προχωρήσει στην αξιοποίηση του ακινήτου της.
Πάντως, η εν λόγω έκταση στη Βουλιαγμένη, αν και προνομιακή, είναι δύσκολο να αξιοποιηθεί ολόκληρη, αφού μεγάλο τμήμα της είναι χαρακτηρισμένο ως δασικό.
Η Αρχιεπισκοπή είχε αποδυθεί κυριολεκτικά σε αγώνα δρόμου, κάνοντας ταξίδια από το Κατάρ μέχρι τη Ρωσία και συζητώντας με επενδυτές που επιδείκνυαν ενδιαφέρον. Τελικώς συστάθηκε η εταιρεία, την οποία διοικεί 5μελές συμβούλιο (δύο μέλη από την κυβέρνηση και 3 από την Αρχιεπισκοπή).
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ορφανοτροφείο της Αρχιεπισκοπής, το οποίο βρίσκεται εντός της πευκόφυτης έκτασης στη Βουλιαγμένη που σχεδιάζεται να αξιοποιηθεί, φιλοξενεί σήμερα 15 παιδιά ηλικίας 6-18 ετών, ενώ εργάζονται σ΄αυτό 11 άτομα και το κτίριο θεωρείται άψογο από αρχιτεκτονικής άποψης. Πρόεδρος του ορφανοτροφείου είναι ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος.
Πάντως στην ερώτηση ποιο θα είναι το μέλλον του, αρμόδιοι απαντούν ότι θα μεταφερθεί σε άλλο κτίριο της Αρχιεπισκοπής

1 2 3 4

 

 Πηγή: Ημερησία

(Visited 1 times, 1 visits today)
By