Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πωλείται το σπίτι του «Νονού»

Η έπαυλη χτίστηκε από τον καλιφορνέζο τραπεζίτη Μίλτον Γκετς και μερικοί μεταξύ των οποίων έχουν περάσει από αυτήν είναι οι Γουίλιαμ Ράντολφ Χερστ και Μαρί Ντεβίς, οι Κένεντι και ο Αλβέρτο του Μονακό

nonos 3

Το θρυλικό ακίνητο στο Μπέβερλι Χιλς που χρησιμοποιήθηκε στο φιλμ του Φράνσις Φορντ Κόπολα «Ο Νονός» αναζητά καινούργιο ιδιοκτήτη, με την τιμή του να έχει οριστεί στα 135 εκατομμύρια δολάρια.

Η έπαυλη χτίστηκε από τον καλιφορνέζο τραπεζίτη Μίλτον Γκετς, τη δεκαετία του 1920. Σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Γκόρντον Κάουφμαν και είναι βαθιά επηρεασμένη από τις ισπανικές και ιταλικές αρχιτεκτονικές παραδόσεις. Στη διάρκεια των χρόνων έχει αλλάξει χέρια πολλές φορές. Για μια περίοδο ανήκε στον Γουίλιαμ Ράντολφ Χερστ και την ηθοποιό Μαρί Ντεβίς. Οι Κένεντι έμειναν σε αυτή τον μήνα του μέλιτός τους και η Ριάνα έκανε πρόσφατα το πάρτι των γενεθλίων της. Επιπλέον, ο Αλβέρτο του Μονακό ανήκει κι αυτός στη μεγάλη λίστα των επωνύμων που τίμησαν με την παρουσία τους χώρους του ακινήτου.

Ο λόγος για τον οποίο ξεχωρίζει η έπαυλη είναι το μέγεθος της. Η ιδιοκτησία Μπέβερλι εκτείνεται σε 24.281 τετραγωνικά μέτρα, τρία τετράγωνα μόλις μακριά από την Σάνσετ Μπούλεβαρντ. Διαθέτει 30 κρεβατοκάμαρες, 40 μπάνια, βεράντα, σπα και μια διώροφη βιβλιοθήκη. Υπάρχουν επίσης αίθουσες μπιλιάρδου, πολλά τζάκια και μπαλκόνια καθώς και ειδικά διαμορφωμένος χώρος πρωινού. Επιπροσθέτως, η έπαυλη περιλαμβάνει ένα νυχτερινό κλαμπ, ένα κελάρι κρασιών, δύο αίθουσες προβολής ταινιών, πισίνα και γήπεδο τένις.

Είναι χαρακτηριστικό πώς χρειάζεται περισσότερο από δύο ώρες για να περιηγηθεί κανείς στην έκταση της ιδιοκτησίας.

By