Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πως αποτιμά η ΔΗΜΑΡ τα αποτελέσματα των εκλογών

Από την Αγ. Κωνσταντίνου θεωρούν σημαντική επιτυχία τα ποσοστά του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη

dimar

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τη στρατηγική της ΔΗΜΑΡ να στηρίξει ανεξάρτητες αυτοδιοικητικές κινήσεις, με προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα, που στηρίζονται σε προοδευτικά τοπικά προγράμματα και εκπροσωπούνται από αξιόπιστα πρόσωπα.

Στην εκτίμηση αυτή κατέληξη Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος, που συζήτησε τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς και την προετοιμασία, εν όψει του δεύτερου γύρου και των επικείμενων ευρωεκλογών.

Στη συζήτηση έγινε λόγος για σημαντικές εκλογικές επιδόσεις των περιφερειακών ψηφοδελτίων που στήριξε η Δημοκρατική Αριστερά και που εκφράζουν συνεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς και κοινωνικές συμμαχίες, ενώ επισημάνθηκαν τα μεγάλα ποσοστά που απέσπασαν οι συνδυασμοί του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη και του Γιώργου Καμίνη στην Αθήνα.

Ειδική μνεία έγινε στην επανεκλογή από τον πρώτο γύρο στο δήμο Νίκαιας – Ρέντη του Γιώργου Ιωακειμίδη, αυτοδιοικητικού στελέχους της ΔΗΜΑΡ, με ποσοστό που υπερέβη το 60%.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής υπογράμμισαν ότι η υποστήριξη στα ακηδεμόνευτα αυτοδιοικητικά σχήματα είναι κρίσιμο να ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Αποφάσισαν, επίσης, ότι στις περιπτώσεις, όπου το ψηφοδέλτιο που υποστήριξε η ΔΗΜΑΡ δεν συμμετέχει στον δεύτερο γύρο, η επιλογή των μελών του κόμματος θα πρέπει να γίνει στη βάση των κριτηρίων που είχαν τεθεί από τον πρώτο γύρο: της ύπαρξης, δηλαδή, προοδευτικού αυτοδιοικητικού προγράμματος και της αξιοσύνης των προσώπων.

By