Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πως διαμορφώνονται οι βάσεις σε 40 περιζήτητες σχολές

 Τα τμήματα υψηλής και μεσαίας ζήτησης ακόμη και αν βρίσκονται σε μεγάλα αστικά κέντρα θα έχουν πτώση

kathigitesBυθίζονται οι βάσεις εισαγωγής σε δεκάδες τμήματα υψηλής και μεσαίας ζήτησης, ακόμα και σ” αυτά που εδρεύουν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Στις Στρατιωτικές Σχολές η μείωση των θέσεων οδηγεί σε άνοδο των βάσεων.

Από τις έως τώρα ενδείξεις τα τμήματα υψηλής και μεσαίας ζήτησης ακόμη και αν βρίσκονται σε μεγάλα αστικά κέντρα θα έχουν πτώση, αντιθέτων άνοδος των βάσεων θα παρατηρηθεί στα τμήματα και τις σχολές που εξασφαλίσουν θέση στην αγορά εργασίας και σίγουρο εισόδημα, όπως τα στρατιωτικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος, οι υποψήφιοι που στοχεύουν στα υψηλόβαθμα τμήματα, ανεξαρτήτως επιστημονικού πεδίου, θα πρέπει να αναμένουν πτώση των βάσεων που μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 700 μόρια. Αντίστοιχη θα είναι η πτώση και σε σχολές μεσαίας ζήτησης και βαθμολογιών μεταξύ 13.000 έως 15.000 μορίων.

Πτώση των βάσεων, η οποία όμως θα είναι μικρότερης έντασης, αναμένεται και για τις περιζήτητες-υψηλόβαθμες σχολές των τεχνολογικών ιδρυμάτων που «υπόσχονται» επαγγελματική αποκατάσταση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By