Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πως φτιάχνεται η Armand de Brignac

Με αφοσίωση στην οικογενειακή παράδοση, παρασκευάζεται από την οικογένεια Cattier, η χειροποίητη σαµπάνια Armand de Brignac.Η οικογένεια διατηρεί ιδιόκτητους αµπελώνες στην Καµπανία από το 1763.

Η γνωστή και ως «Ace Of Spades», έχει βραβευτεί ως η Νο1 σαµπάνια στον κόσµο από κορυφαίους οινοκριτικούς παγκοσµίως και κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ 1.000 ετικετών σαµπάνιας σε «τυφλή» γευστική δοκιµή. Επίσης, έχει χαρακτηριστεί «Excellent» από τον οδηγό καλών κρασιών «Parker».

Για την παραγωγή της σαµπάνιας χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σταφύλια αµπελοτεµαχίων Premier Cru και Grand Cru και επιβλέπεται από τον έγκριτο οινοποιό Jean-Jacques Cattier.

Η διαδικασία συνδυάζει την παραδοσιακή μέθοδο παρασκευής σαµπάνιας με τα πολύτιµα μυστικά της οικογένειας Cattier. Το κάθε cuvée της σειράς προϊόντων της Armand de Brignac παρασκευάζεται σε περιορισμένες ποσότητες από μόλις 8 τεχνικούς.

Για να παραχθεί η Armand de Brignac, ο Jean Jacques Cattier και ο γιος του, Alexandre, επιλέγουν σταφύλια µε αξιολόγηση 100% Premier και Grand Cru, από τα καλύτερα αµπελοτεµάχια της περιοχής La Marne της Καµπανίας, Montagne de Reims, Côte des Blancs και Vallée de la Marne.

Για τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας παραγωγής, χρησιµοποιείται µόνον η καλύτερη ποσότητα οίνου που προκύπτει από το πρώτο πάτηµα των σταφυλιών στο παραδοσιακό πιεστήριο Champenois Coquart.

Η Armand de Brignac διανέµεται σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσµίως και περιλαµβάνει τα ακόλουθα μεγέθη: 750ml, που είναι το κανονικό μέγεθος φιάλης, 1,5lt «Magnum», 3lt «Jeroboam», 4,5lt «Rehoboam», 6lt «Methuselah», 9lt «Salmanazar», 12lt «Balthazar», 15lt «Nebuchadnezzar» και 30lt «Midas».

Η σειρά αποτελείται από τρία cuvee: την Brut Gold, τη Rosé και την Blanc de Blancs.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By