Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Πόδι» στον ελληνικό τουρισμό βάζει η Turkish Airlines

Κοινά τουριστικά πακέτα Ελλάδας Τουρκίας προωθεί η 4η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία.

-Του Νίκου Φιλιππίδη-

Turkish_Airlines_AirbusΚοινά τουριστικά πακέτα Ελλάδας Τουρκίας προωθεί η 4η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως Turkish Airlines. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τεμέλ Κοτίλ, τόνισε ότι «η Τουρκία εξελίσσεται σε σημαντικό εμπορικό εταίρο της Ελλάδας», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι επιδίωξη της εταιρείας αποτελεί η πώληση κοινών τουριστικών πακέτων Ελλάδας – Τουρκίας, σε συνδυασμό με τη προσέλκυση του ενδιαφέροντος της ελληνικής διασποράς σε ΗΠΑ και Καναδά.

Επιδίωξη της Turkish Airlines αποτελεί η προσθήκη επιπλέον ημερήσιων πτήσεων προς την Αθήνα (σήμερα είναι τρεις, στόχος πέντε – έξι), ενώ εξετάζεται η διεξαγωγή εποχικών πτήσεων στην Κρήτη. Σήμερα η εταιρεία διεξάγει 28 εβδομαδιαίες πτήσεις, από την Κωνσταντινούπολη, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ως το 2020 υπολογίζεται ότι η Turkish Airlines θα μεταφέρουν ετησίως περί τα 90 εκατ. επιβάτες, με την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη να παρουσιάζουν περιθώρια ανάπτυξης.

Για το 2013, τα έσοδα από την επιβατική και εμπορευματική μεταφορά θα αγγίξουν τα 9,7 δισ. δολάρια, έναντι 8,1 δισ. το 2012. Οι επιβάτες εκτιμώνται στα 46 εκατ., έναντι 38,5 εκατ. το 2012 (+19%), κατατάσσοντας την εταιρεία στην 3η θέση μεταξύ των Ευρωπαίων ανταγωνιστών της.

 

 

By