Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πόλος έλξης για πολλές εταιρείες το λιμάνι του Λαυρίου

Αισιόδοξες προοπτικές η κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», η εύκολη πρόσβαση στην Αττική Οδό

limani-laurio

Πόλο έλξης για πολλές εταιρείες αποτελεί πλέον το λιμάνι του Λαυρίου, καθώς ο νέος υπερσύγχρονος σταθμός της ακτοπλοΐας, τα νέα λιμενικά έργα που έχουν ολοκληρωθεί και αναπτύσσονται στην περιοχή, η κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», η εύκολη πρόσβαση στην Αττική Οδό και η επικείμενη επέκταση του προαστιακού, έχουν προσδώσει εξωστρεφή χαρακτηριστικά που ως στόχο έχουν τη δημιουργία περισσότερων παρόχων στο λιμάνι, αλλά και οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Λαυρίου, Αριστείδης Βίτσιος, τονίζει ότι, τα έργα ανάπλασης, η συντήρηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και η ολοκλήρωση του master plan έως 31/12/2014, θα επιτρέψουν την πλήρη αξιοποίηση και εκμετάλλευση των χερσαίων και θαλάσσιων εγκαταστάσεων και την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων. Αυτή τη στιγμή, αναφέρει, ήδη υπάρχουν συζητήσεις με το υπουργείο Ναυτιλίας, το ΤΑΙΠΕΔ και την ελληνική εταιρεία κρουαζιέρας Louis Cruises για περαιτέρω ανάπτυξη της υπάρχουσας λιμενικής υποδομής μπροστά από τον σταθμό της ακτοπλοΐας καθώς, ήδη, εταιρεία με ένα κρουαζιερόπλοιό της έχει καταστήσει το Λαύριο λιμάνι (home port), προγραμματίζοντας την άφιξη περίπου 120.000 τουριστών για το 2015.

Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Λιμένα Λαυρίου, το 2013, από το λιμάνι του Λαυρίου, πραγματοποιήθηκαν 18 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων και διακινήθηκαν 12.349 επιβάτες, ενώ το 2014 έγιναν 23 αφίξεις με 23.448 επιβάτες. Έως το τέλος του 2014 αναμένονται άλλα 6 δρομολόγια κρουαζιεροπλοίων με περίπου 6.000 επιβάτες ακόμα.

By