Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Πόρτα» των ιδιωτικών κλινικών στον ΕΟΠΥΥ

Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας για την μη αποπληρωμή των οφειλών

nosokomeioΣε επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ από σήμερα έως τις 3 Νοεμβρίου και για όσο διάστημα καθυστερεί η αποπληρωμή οφειλών, ανακοίνωσε ότι προχωρά ο  Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ).

«Οι δυνατότητες επιβίωσής μας τερματίσθηκαν. Η ασυνέπεια και η αυθαιρεσία του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος με μονομερείς ενέργειες και με καθυστερήσεις στην αποπληρωμή παλαιών χρεών μας έφερε στα όρια της καταστροφής – οφείλοντας μας περισσότερα από 800 εκατομμύρια ευρώ – ξεχείλισαν το ποτήρι. Παραμένουμε απλήρωτοι για υπηρεσίες που παρείχαμε από το 2007 μέχρι και σήμερα και ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Ειδικότερα για τα έτη 2012 και 2013 για δύο μήνες, έχουμε λάβει μόνο προκαταβολές και εκκρεμούν όλες οι υπόλοιπες οφειλές», αναφέρει μεταξύ άλλων ΣΕΚ στην ανακοίνωση του.

«Οι ιδιωτικές κλινικές για όλο αυτό το διάστημα που η πολιτεία αθετεί τις υποχρεώσεις της, εξακολουθούν να παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, να καλύπτουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους σε προμηθευτές και να καταβάλλουν ανελλιπώς προς το Κράτος και τα Ασφαλιστικά Ταμεία τους φόρους, το ΦΠΑ, τα χαράτσια και τις εργοδοτικές εισφορές. Επί της ουσίας, οδηγούμαστε στην εθνικοποίηση των υπηρεσιών μας χωρίς όμως να γίνεται αντίστοιχη εθνικοποίηση των ευθυνών και των συνεπειών», επισημαίνει επίσης ο ΣΕΚ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By