Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πότε θα μιλήσουν Εμμανουήλ και Μπέλτσιος για τα «υποβρύχια»

Η σύλληψη του Γιάννη Μπέλτσιου και του Σωτήρη Εμμανουήλ φέρνει ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση των «υποβρυχίων»

ypovryxia622_130114i

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων, με τις συλλήψεις δύο προσώπων «κλειδιά» στην υπόθεση των υποβρυχίων. Συγκεκριμένα, το πρωί συνελήφθησαν ο πρώην πρόεδρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρης Εμμανουήλ και ο συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου και στέλεχος στα ναυπηγεία, Γιάννης Μπέλτσιος. Ο

Ο κ. Εμμανουήλ που συνελήφθη στο σπίτι του, κατηγορείται ότι έλαβε «μίζα» 40 εκατ. ευρώ  για την υλοποίηση της σύμβασης των υποβρυχίων. Όσον αφορά τον Γιάννη Μπλέτσιο, κατηγορείται ότι πήρε 3 εκατ. ευρώ από την γερμανική εταιρεία Ferrostaal AG, η οποία ανέλαβε την κατασκευή 4 υποβρυχίων στην Ελλάδα στο πλαίσιο της σύμβασης 012Β/00. Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δόθηκαν από τον κ. Μπέλτσιο στον τότε υπουργό, Ακη Τσοχατζόπουλο.

Νέα προθεσμία για απολογία

Τα εντάλματα των ανακριτών Μαλλή και Σταυρόπουλου αφορούν τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Ωστόσο, ο Σωτήρης Εμμανουήλ έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή, ενώ για το Σάββατο ορίστηκε η απολογία του Γιάννη Μπέλτσιου.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By