Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πότε ξεκινά η πληρωμή των προκαταβολών του επιδόματος θέρμανσης

Προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας οι πρώτες πληρωμές

petrelaio thermansis

Τις 454.000 έχουν φτάσει οι αιτήσεις για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, αριθμός που ξεπερνά κατά πολύ τον περσινό, καθώς οι καταναλωτές διαπιστώνουν σημαντική μείωση στην τιμή λιανικής, εξαιτίας και της αποκλιμάκωσης του φόρου (από τα 330 ευρώ στα 230 ευρώ ανά χίλια λίτρα) αλλά και της μείωσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, με την τιμή της λιανικής στο Λεκανοπέδιο να κυμαίνεται γύρω στο 1 ευρώ, το πραγματικό κόστος για τον καταναλωτή πέφτει στα 65-70 λεπτά ανά λίτρο, αν ληφθεί υπόψη και το επίδομα, που ανέρχεται στα 35 λεπτά ανά λίτρο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών, οι πρώτες πληρωμές της προκαταβολής του επιδόματος θέρμανσης (ανέρχεται στο 25% του συνολικού ποσού που δικαιούται κάποιος βάσει των τετραγωνικών του σπιτιού του και της περιοχής στην οποία βρίσκεται αυτό) θα γίνουν προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος προβλέπει ότι:

To επίδομα θέρμανσης δεν μπορεί να κατασχεθεί, δεν υπόκειται σε καμιά είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζεται με τυχόν οφειλές του δικαιούχου προς το Ελληνικό Δημόσιο.
Το επίδομα είναι αφορολόγητο, δεν αποτελεί εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

By