Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πώς η Carrie του Sex and the City «απειλεί» τους Manolo Blahnik και Christian Louboutin

Εάν υπάρχει κάποια διασημότητα που ξέρει από παπούτσια αυτή είναι η Sarah Jessika Parker- ή αλλιώς η Carrie Brandshaw του Sex and the City

saraH οποία μύησε τις μάζες των τηλεθεατών στους ακριβοθώρητους Manolo Blahnik και  Christian Louboutin. Το περίεργο είναι ότι η ίδια διατείνεται ότι δεν θα αγοράσει ξανά καινούργια παπούτσια.

Και γιατί να το κάνει άλλωστε; Η 49χρονη σταρ του Χόλιγουντ σχεδιάζει πλέον τη δική της συλλογή παπουτσιών. Το Φεβρουάριο λάνσαρε τη SJP, μία σειρά γυναικείων παπουτσιών, που περιλαμβάνει επίσης τρία σχέδια τσάντας χειρός και μία καπαρτίνα.

1Αν και στο σίριαλ η  Sara Jessika δεν αποχωριζόταν τα ψηλοτάκουνα, κανένα από τα 25 ζευγάρια παπουτσιών, που φέρουν την υπογραφή της. δεν έχει τακούνι ψηλότερο από 4,5 ίντσες, ενώ τα περισσότερα έχουν το μισό ύψος.

Μία ακόμη διαφορά σε σχέση με το σίριαλ, όπου πλήρωνε έως και 750 δολάρια για ένα ζευγάρι Manolo Blahnik, είναι ότι τα παπούτσια, που σχεδιάζει η ίδια, διατίθενται σε τιμές που κυμαίνονται από 195 έως 485 δολάρια.

1“ Πώς θα μπορούσα να ζητήσω από κάποιον να ξοδέψει τα χρήματα, που βγάζει με τόση δυσκολία, σε κάτι που εγώ δεν θα φορούσα κάθε ημέρα; Ηθελα ένα όμορφο, καλοφτιαγμένο παπούτσι που θα είναι οικονομικό και θα μπορούσε να υπάρχει για πάντα μέσα στην ντουλάπα σου”, λέει η ίδια στο Bloomberg Businessweek.

“Yπάρχει σίγουρα χώρος για μία σειρά παπουτσιών αυτού του επιπέδου”, λέει ο Marshal Cohen, αναλυτής λιανικών πωλήσεων στη NDP Group, η οποία εξετάζει τις καταναλωτικές δαπάνες. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι λιανικές πωλήσεις υποδημάτων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4% το 2013 στα 41,5 δισεκατομμύρια δολάρια, το 57% των οποίων προέρχεται από τα γυναικεία παπούτσια.

Τα παπούτσια της Αμερικανίδας ηθοποιού μπορεί να μην είναι τα πιο φθηνά που κυκλοφορούν στην αγορά, αλλά είναι αναμφισβήτητα πιο οικονομικά από αυτά που φορούσε η ίδια στη σειρά.

1“Υπάρχουν αρκετές γυναίκες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να φορέσουν τα παπούτσια ενός διάσημου σχεδιαστή, αλλά δεν θέλουν να φοράνε ούτε φθηνά τακούνια”, επισημαίνει ο Cohen.

Η Parker έχει προσπαθήσει να βγάλει χρήματα, αποβλέποντας σε αυτό το κοινό αρκετές φορές στο παρελθόν.  Το 2004 είχε δώσει το όνομά της σε δύο αρώματα που λάνσερε η Gap.

To 2007 είχε σχεδιάσει μαζί με άλλους αστέρες μια συλλογή για την αλυσίδα αθλητικών ρούχων χαμηλού κόστους Steve & Barry, η οποία χρεοκόπησε ενάμιση χρόνο αργότερα. Το 2010 έγινε πρόεδρος και chief creative officer στον οίκο Halston Heritage, ο οποίος μεσορανούσε την εποχή του Studio 54. Δύο χρόνια αργότερα επήλθε το “συναινετικό διαζύγιο”, καθώς δεν τα πήγαινε καλά με το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Η ηθοποιός παραχώρησε τις μετοχές της ύστερα από ένα διακανονισμό 3 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τη Νew York Post.

Η Parker δεν είναι η μοναδική διασημότητα που προσπαθεί να εξαργυρώσει το διάσημο όνομά της μέσω του εμπορίου. Το  2007, η συλλογή της Kate Moss για τη βρετανική αλυσίδα ενδυμάτων Topshop ανέβασε τις πωλήσεις 10% στα 1,86 δισεκατομμύρια λίρες (3,08 δισεκατομμύρια δολάρια).

Τα παπούτσια, που φέρουν το όνομα της Jessica Simpson, πωλούνται γύρω στα 60 δολάρια και διατέθηκαν αρχικώς από τα πολυκαταστήματα Macy’s. Το 2011 ανήγαγαν την εκρηκτική σταρ σε…δισεκατομμυριούχο.

ΠΗΓΗ: new money

By