Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πώς να χάσετε την παρθενιά σας

«Virgin Territory» – «Παρθένο Έδαφος» ο τίτλος της

1Ένα ευαίσθητο θέμα, πολυ προσωπικό, που απασχολεί έντονα τη νεολαία, αγγίζει το δημοφιλές μουσικό κανάλι MTV με μία νέα καλοκαιρινή εκπομπή για την… παρθενιά.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του καναλιού, η νέα εκπομπή, υπό τον τίτλο: Virgin Τerritory (Παρθένο Έδαφος), μεταδόθηκε χτες για πρώτη φορά και εστιάζει στη ζωή 15 νεαρών γυναικών και ανδρών, οι οποίοι έχουν κάτι κοινό: είναι όλοι τους ενήλικοι και παρθένοι.

Οι νέοι εκμυστηρεύονται μπροστά στο φακό του MTV τις ανησυχίες τους για το καυτό αυτό θέμα αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις ερωτικές τους σχέσεις: Άστατες ερωτικές ζωές, άβολες συζητήσεις περί σεξ με τους γονείς,σεξουαλικά ενεργοί φίλοι αλλά και η πίεση που αισθάνονται να ενδώσουν στις ορμές και τα πάθη τους- παρά το γεγονός ότι οι καταστάσεις δεν είναι ιδανικές- όλα αυτές οι προκλήσεις,εντάσσονται στην καθημερινότητα τους.

Σε κάθε επεισόδιο, διάρκειας μιας ώρας, προβάλλονται τέσσερις διαφορετικοί «τύποι» νέων. Ορισμένοι από αυτούς προσπαθούν με… νύχια και με δόντια να μην χάσουν την παρθενιά τους, ενώ άλλοι επιδιώκουν απεγνωσμένα να απολαύσουν για πρώτη φορά τις χαρές του έρωτα. Στόχος της νέας εκπομπής του MTV είναι να βγει προς τα… έξω, η σπουδαιότητα του ασφαλούς σεξ μέσω ενός ειλικρινού διαλόγου, επισημαίνουν οι ιθύνοντες του καναλιού.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το δημοφιλές μουσικό κανάλι ασχολείται με τις σεξουαλικές ανησυχίες των νέων.Υπενθυμίζουμε τις εκπομπές True Life, 16 and Pregnant, και Teen Mom», τονίζει το στέλεχος του MTV, Λόρεν Ντόλγκεν, και προσθέτει: «Το MTV συνεχίζοντας τη συνεργασία του με την Εθνική Εκστρατεία για την Πρόληψη της Εγκυμοσύνης στην εφηβεία θέλει να αναδείξει τον τομέα της σεξουαλικής υγείας, ο οποίος περιλαμβάνει και το θέμα της παρθενιάς, με τρόπο όμως που θα εκπλήξει το κοινό».

Οι καλές «προθέσεις» του MTV προσκρούουν, πάντως, και σε «φωνές» που αντιτίθενται σε μία τέτοια εκπομπή. Σε συνέντευξή της στο Fox News, η Μελίσα Χένσον, διευθύντρια του Τηλεοπτικού Συμβουλίου Γονέων, υποστηρίζει ότι, με βάση το περιεχόμενο πρηγούμενων εκπομπών του MTV που πραγματεύονταν το θέμα του σεξ, η παρθενιά δεν θα αναμένεται να αντιμετωπιστεί με σεβασμό…

By