Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ράλι στο ευρώ

Οι συζητήσεις σχετικά με την Κύπρο εντείνονται, σχολιάζει η FXCM.

 

euromoneyΟι αγορές παραμένουν προσηλωμένες στις δηλώσεις που γίνονται από διάφορους αξιωματούχους σχετικά με την Κύπρο. Το θέμα είναι πολύ λεπτό και ιδιαίτερα δύσκολο.

Από αυτά που είναι γνωστά μέχρι στιγμής, η Ρωσία έχει αποχωρήσει από τις συζητήσεις και οι κυπριακές αρχές παρουσιάζουν τις εναλλακτικές τους προτάσεις στην Τρόικα. Καμία από αυτές τις προτάσεις δεν αναμένεται να εγκριθεί από την Τρόικα, καθώς είναι δεδομένο ότι αν η Κύπρος θέλει να δανειστεί, θα το κάνει μέσα από την πρόταση που υποβλήθηκε στο τελευταίο Eurogroup.

Πηγές από την ΕΕ αρνούνται να απαντήσουν στο αν θα υπάρξει έκτακτο Eurogroup εντός του Σαββατοκύριακου, ενώ αναμένονται και οι τοποθετήσεις της κυπριακής κυβέρνησης, εντός της ημέρας.

Σχετικά με τις κυπριακές τράπεζες Λαϊκή και Κύπρου, αυτή τη στιγμή υπάρχουν συζητήσεις προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για την απόκτηση των ελληνικών καταστημάτων από ελληνικές τράπεζες.

Όσον αφορά την ισοτιμία EUR/USD, τα κέρδη αυξάνονται και η ισοτιμία επιχειρεί να κινηθεί προς το 1,3000. Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο για την ισοτιμία είναι ότι το άνοιγμα της Δευτέρας δημιούργησε ένα gap τιμών. Ένα κλείσιμο πάνω από το 1,2975 ανοίγει το δρόμο για μια κίνηση μέχρι και το 1,3050-1,3070.

 

By