Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ράσμουσεν: Η Ρωσία απειλεί την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη

O γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ επισήμανε ότι η Ρωσία παραβιάζει τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών

rasmoussen621_180214

Η Ρωσία «απειλεί την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη» κα πρέπει «να σταματήσει τις στρατιωτικές της δραστηριότητες και απειλές» εναντίον της Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

«Θα συζητήσουμε τις επιπτώσεις για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη και για τις σχέσεις μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας» προσέθεσε ο Ράσμουσεν ο οποίος έκανε αυτές τις δηλώσεις πριν από την έναρξη της συνεδρίασης των πρεσβευτών των 28 χωρών μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχία με θέμα την ουκρανική κρίση.

«Αυτό που η Ρωσία κάνει τώρα στην Ουκρανία παραβιάζει τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Απειλεί την ειρήνη και ασφάλεια της Ευρώπης» υπογράμμισε ο Ράσμουσεν μιλώντας σε δημοσιογράφος.

Ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας κάλεσε τη Ρωσία να αποκλικαμώσει τις εντάσεις και όλες τις πλευρές να «συνεχίσουν όλες τις προσπάθειες για να απομακρυνθεί αυτή η επικίνδυνη κατάσταση».

By