Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Ρένα Δούρου ζήτησε να αρθεί η ασυλία της – «Όχι» λέει η Βουλή

Ο Κασιδιάρης της έκανε μήνυση για το περιστατικό στον ΑΝΤ-1 για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση!

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

«Όχι» στην άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου και της Λ. Κανέλλη για την επίθεση που δέχθηκαν από τον Ηλ. Κασιδιάρη στο τηλεοπτικό στούντιο του ΑΝΤ1, εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Μετά το γνωστό επεισόδιο ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατέθεσε μήνυση εναντίον των δύο Βουλευτών για απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση. Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Δούρου επίμονα ζήτησε να της αρθεί η ασυλία, ενώ η Βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη είπε ότι δεν ζητά άρση ασυλίας.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας προτείνει την άρση ασυλίας 3 άλλων Βουλευτών:

– Tης Α. Μανδρέκα (ΝΔ) ύστερα από καταγγελία της ΑΕΠΙ για συναυλία που έγινε όταν ήταν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Ιτέας Φωκίδας

– Tης Μ. Διακάκη (ΣΥΡΙΖΑ) για ακάλυπτη επιταγή όταν ασκούσε το επάγγελμά της ως φαρμακοποιού, και

– Tου Μ. Κασσή (ΠΑΣΟΚ) για δύο υποθέσεις την περίοδο που ήταν Δήμαρχος στην Κρανιά Ιωαννίνων και όταν ήταν πρόεδρος της Συνεταιριστικής Πίνδος.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας δεν συμμετείχε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Π. Ζησιμόπουλος.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Την άρση της βουλευτικής της ασυλίας ζήτησε οικειοθελώς η Ρένα Δούρου πριν από λίγο στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thepaper.gr.

Αφορμή είναι η μήνυση που κατέθεσε εναντίον της – για το γνωστό περιστατικό σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή – ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος ζητά και… τα ρέστα: Εγκαλεί την κυρία Δούρου, στην οποία επιτέθηκε για «εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση»!

Παρότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και όσοι είδαν την εκπομπή) μιλούν για αβάσιμο και αστείο κατηγορητήριο, η κυρία Δούρου θέλησε να αρθεί η βουλευτική της ασυλίας, προκειμένου να μην οχυρωθεί πίσω απ” αυτή δίνοντας λαβή για σχόλια.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί τη βουλευτική ασυλία για να καταγγείλει το πολιτικό σύστημα.

Την άρση ή μη της ασυλίας της κυρίας Δούρου, πάντως, θα κληθεί να αποφασίσει η Βουλή.

By