Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ρήγας: Ο Μητσοτάκης προκάλεσε αναιτιολόγητα

«Οι προσωπικές στρατηγικές δεν μπορεί να υπερκαλύπτουν τον κοινό στόχο»

rigaspasok638_280214

Παρά τη συμφωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων να πέσουν οι τόνοι στην ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με αφορμή την αξιολόγηση, στελέχη του ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να εκφράζουν με έντονο τρόπο τη δυσαρέσκεια τους προς το πρόσωπο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σειρά είχε αυτή τη φορά ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας ο οποίος σε δηλώσεις του στον real fm τόνισε πως «παρά τις διαφωνίες που μπορεί να έχει με τη στάση μελών ή στελεχών του ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε αναιτιολόγητα» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «Δεν είθισται να έχουμε συγκυβερνήσεις στην Ελλάδα. Αυτό το εγχείρημα μολονότι έχει διανύσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ουδείς είπε ότι ήταν κάτι εύκολο, απλό και κυρίως όταν επιχειρείται μεταξύ δύο “εχθρών” της πολιτικής ζωής».

Πάντως ο κ. Ρήγας έσπευσε να υπογραμμίσει πως οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ έχουν ξεκάθαρα διατυπωθεί και πως ποτέ δεν ειπώθηκε κάτι για μη ικανοποίηση των προαπαιτούμενων, ενώ εξέφρασε και την ενόχληση του για την εικόνα που παρουσιάζεται.

«Έχω κατ’ επανάληψη πει ότι οι προσωπικές στρατηγικές, από όπου και αν προέρχονται, οι εξάρσεις αυτού του είδους και οι προσωπικές αγωνίες, δεν μπορεί να υπερκαλύπτουν τον κοινό στόχο» σημείωσε ο κ. Ρήγας.

Μάλιστα επέκρινε την πολιτική συμπεριφορά του κ. Μητσοτάκη λέγοντας :»Ορισμένα ζήτηματα που δημιουργούν εμπλοκές, τα οποία δεν είναι αυστηρές μνημονιακές υποχρεώσεις θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με διάλογο, με επικοινωνία και συνεννόηση, δεν μπορεί να τα αντιμετωπίζει οποιοσδήποτε υπουργός με αυτόν τον δογματικό τρόπο. Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε με τρόπο που ήταν ιδιαίτερα απαράδεκτος και προκλητικός».

Σχετικά με τις απολύσεις στο δημόσιο, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ανέφερε:»Οι απολύσεις, οι 6.500, από τη στιγμή που αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση, θα πρέπει να υλοποιηθούν. Αυτό που μένει να καθοριστεί είναι από που θα προκύψουν. Υπάρχουν αρκετές πηγές που δεν έχουμε εξαντλήσει. Αυτά θέλουμε να συζητήσουμε με τον κ. Μητσοτάκη και θα πρέπει να το υπουργείο να μας πει από πού θα προκύψουν οι 6.500 απολύσεις».

By