Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ρήγμα στην «τριάδα» που εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική

Ενοχλημένος ο Στ.Κοντονής από το «ναι» Κωνσταντοπούλου – Δρίτσα στο αίτημα ΑΝ.ΕΛ και Χ.Α για επανακατάθεση Βενιζέλου

KONTONIS

Ρήγμα στο βουλευτικό κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ με αφορμή το αίτημα για επανάκληση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο Σταύρος Κοντονής, ένας εκ των τριών που εκπροσωπούν τον ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή, χαρακτήρισε «εκτός γραμμής» την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Θοδωρή Δρίτσα με αφορμή την υπερψήφιση στην επιτροπή πρότασης των Ανεξάρτητων Ελλήνων – που στήριξε και η Χρυσή Αυγή-  προκειμένου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος να κληθεί να καταθέσει εκ νέου στην προανακριτική διαδικασία.

Ο ίδιος καταψήφισε την πρόταση και ενδεικτικό της δυσφορίας του για την στάση των υπόλοιπων δυο είναι το γεγονός ότι δεν παραβρέθηκε μαζί τους στην άτυπη ενημέρωση που κατά άγια πρακτική γίνεται μετά τις συνεδριάσεις της επιτροπής. Ο ίδιος φέρεται με δηλώσεις του στον ιστότοπο iefimerida.gr  ότι η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν υπέρ της άμμεσης επανάκλησης του Ε.Βενιζέλου αλλά να μείνει ανοιχτό το θέμα της νέας κατάθεσης εφόσον αυτό απαιτηθεί. Πάντως ο Στ. Κοντονής στήριξε το αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του Ε.Βενιζέλου με τον Ι.Διώτη το οποίος όμως δεν αποδέχθηκε η πλειοψηφία της επιτροπής.

By