Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ρατσιστικό σχόλιο κατά Ελλήνων από Τούρκο παλαιστή

«Αυτοί οι Έλληνες και οι Αρμένιοι είναι σκυλιά», έγραψε στο Twitter ο Ριζά Καγιάλπ.

1turkish-olympic-wrestler-racist-tweetsΤην έντονη αντίδραση της Ελληνικής αποστολής που μετέχει στους Μεσογειακούς Αγώνα της Τουρκίας, προκάλεσε το σχόλιο του Ριζά Καγιάλπ στο Twitter.

Ο παλαιστής από την γειτονική χώρα, με αφορμή τα γεγονότα στην πλατεία Ταξίμ έγραψε: «Αυτοί οι Έλληνες και οι Αρμένιοι είναι σκυλιά», «Γ… τις διαδηλώσεις σας. Γαμ… προδότες» και «Ντροπή σας, που αφήσατε την πλατεία στους Αρμένιους και Ελληνες επιδρομείς. Ο Θεός θα καταδικάσει αυτά τα ακτιβιστικά σκυλιά».

Μόλις τα μέλη της Ελληνικής ομάδας ενημερώθηκαν σχετικά, μέσω ενός δημοσιεύματος, ζήτησαν εξηγήσεις και την αποβολή του Ριζά από την διοργάνωση, ο οποίος μάλιστα ήταν και σημαιοφόρος της χώρας του.

Η ολυμπιακή επιτροπή της Τουρκίας, αλλά και η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), συμφώνησαν με το αίτημα αυτό, ωστόσο η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας και το Υπουργείο Αθλητισμού επικαλείται την αποχώρηση του 23χρονου από το χωριό των αθλητών (καθώς είχε ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του), προκειμένου να αποφύγουν το σκάνδαλο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By