Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ραφαέλ Ναδάλ, ο αδιαφιλονίκητος «βασιλιάς» του Ρολάν Γκαρός

Ήταν ο 14ος τίτλος του Ναδάλ σε Grand Slam, σκαρφαλώνοντας έτσι στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα –μαζί με τον Πιτ Σάμπρας

nadalB

Ο Ισπανός επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί νικώντας στον μεγάλο τελικό τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-1, κατακτώντας για ένατη φορά το τουρνουά.

Ήταν ο 14ος τίτλος του Ναδάλ σε Grand Slam, σκαρφαλώνοντας έτσι στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα –μαζί με τον Πιτ Σάμπρας.

Ο Σέρβος πάντως ξεκίνησε αποφασισμένα παίρνοντας το πρώτο σετ με 6-3 σε 44’ για να γίνει μάχη στο δεύτερο σετ, με τον Ισπανό να επικρατεί με 7-5 και να παίρνει εύκολα το επόμενο (6-2), στιγμές έντονου εκνευρισμού του Τζόκοβιτς, ο οποίος μάλιστα σε έναν χαμένο πόντο πέταξε τη ρακέτα του. Το τέταρτο και τελευταίο σετ ήταν το πιο αμφίρροπο. Νικητής (6-4) και θριαμβευτής στο Παρίσι ο Ναδάλ (επικρατώντας παράλληλα του Σέρβου στην 7η αναμέτρησή τους σε τελικό grand slam).

Ο Ισπανός έχει συνολικά 14 κατακτήσεις των κορυφαίων τουρνουά: εννιά φορές το Ρολάν Γκαρός, από δύο το Γουίμπλεντον και το Αμερικανικό Όπεν και μια φορά το Αυστραλιανό και κυνηγά τον Ρότζερ Φέντερερ για να ανέβει στην κορυφή της σχετικής λίστας (ο Ελβετός έχει 17).

Οι κατακτήσεις του Ρολάν Γκαρός:

9: Ράφαελ Ναδάλ
6: Μπιορν Μποργκ
3: Ματς Βιλάντερ, Ιβάν Λεντλ, Γκουστάβο Κουέρτεν
2: Γιαν Κόντες, Τζιμ Κούριερ, Σέρχι Μπρουγκέρα
1 φορά: Κεν Ρόουζγουολ, Ροντ Λέιβερ, Αντρές Χιμένο, Ίλιε Ναστάσε, Αντριάνο Πανάτα, Γκιγέρμο Βίλας, Γιανίκ Νοά, Μάικλ Τσανγκ, Αντρές Γκόμες, Τόμας Μούστερ, Γεβγκένι Καφέλνικοφ, Κάρλος Μογιά, Αντρέ Αγκάσι, Άλμπερτ Κόστα, Χουάν Κάρλος Φερέρο, Γκαστόν Γκαούντιο, Ρότζερ Φέντερερ.

Βαγγέλης Μελέκογλου

By