Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ρεκόρ ανεργίας των νέων στην Ιταλία

Το 39,5% ως 24 ετών δεν έχει δουλειά

anergia ItaliaΚόκκινο χτύπησε η ανεργία των νέων στην Ιταλία όπως καταγράφεται στην έκθεση του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής Istat για τον Ιούλιο. Σύμφωνα με αυτήν το 39,5% των νέων ως 24 ετών είναι άνεργοι, ποσοστό το οποίο αποτελεί ιστορικό υψηλό.

Όπως ανακοίνωσε το Istat, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012, η αύξηση της ανεργίας των νέων ανήλθε σε 4,3%, ενώ σε μηνιαία βάση, δηλαδή σε σχέση με τον Ιούνιο, αυξήθηκε κατά 0,4%.

Το συνολικό ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε τον Ιούλιο στο 12%, παρέμεινε δηλαδή αμετάβλητο από τον Ιούνιο, αλλά κατέγραψε άνοδο 0,4% σε ετήσια βάση.

Οι άνεργοι συνολικά στην Ιταλία είναι 3,075 εκατομμύρια σύμφωνα με το Istat . Το 53% εξ αυτών είναι πάνω από 35 ετών, ενώ το 55,7% αναζητά εργασία εδώ και πάνω από 12 μήνες.

Ωστόσο οι αριθμοί που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη το συνδικάτο CGIL δείχνουν ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. Σύμφωνα με το συνδικάτο οι άνθρωποι οι οποίοι πλήττονται από την ανεργία ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σε ό,τι αφορά την εργασία τους ξεπέρασαν τα εννέα εκατομμύρια.

Στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνονται οι άνεργοι, τα πρόσωπα που έχουν πλέον πάψει να ζητούν εργασία, εργαζόμενοι κι εργαζόμενες σε επισφαλείς θέσεις εργασίας ή σε θέσεις μερικής απασχόλησης παρότι επιδιώκουν πλήρη απασχόληση.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By