Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ρεκόρ με ώθηση από τα deal στη Wall Street

Ιστορικό υψηλό για Dow Jones και S&P 500

stocks

Το θετικό κλίμα που επικράτησε στις αγορές της Ευρώπης -έκλεισαν σε υψηλό 6 ετών τη Δευτέρα- μεταφράστηκε σε κέρδη και στα ταμπλό της Wall Street, με τους δείκτες να σημειώνουν νέα ρεκόρ στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Ειδικότερα, σε ισοτορικό υψηλό βρέθηκε ο Dow Jones κλείνοντας για πρώτη φορά στις 16.695 μονάδες με άνοδο 0,67%, ενώ σε αχαρτογράφητα νερά έκλεισε και S&P 500 που ενισχύθηκε κατά 0,99% στις 1.897 μονάδες.

Ιδιαίτερα αυξημένα κέρδη κατά 1,77% κατέγραψε και ο Nasdaq που ανήλθε στις 4.144 μονάδες.

Στο μέτωπο των επιχειρηματικών εξελίξεων που έδωσαν το έναυσμα για τα νέα ρεκόρ των δεικτών, η μετοχή της Pinnacle Foods κατέγραψε ισχυρά κέρδη, στον απόηχο της είδησης πως η Hillshire Brands συμφώνησε να την εξαγοράσει έναντι 6,6 δισ. δολαρίων -συμπεριλαμβανομένης της ανάληψης χρεών- σε μια συμφωνία σε μετοχές και μετρητά.

Σε θετικό έδαφος η μετοχή της 21st Century Fox, καθώς η British Sky Broadcasting Group επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι βρίσκεται σε προκαταρκτικές συζητήσεις για την εξαγορά την μονάδας συνδρομητικών υπηρεσιών τηλεόρασης από την αμερικανική εταιρεία παραγωγής.

Στον τεχνολογικό κλάδο, η μετοχή του Twitter ενισχύθηκε μετά και την αναβάθμιση της σύστασης που δίνει για τη μετοχή η SunTrust, σε «buy» από «neutral».

Με κέρδη και η μετοχή της Gogo, με την πάροχο υπηρεσιών επικοινωνίας να ανακοινώνει καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα α΄ τριμήνου.
Με πληροφορίες από: capital.gr

By