Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ρεν: «Εντός των επόμενων ημερών» η τρόικα στην Αθήνα

Την επιστροφή των επικεφαλής της τρόικας στην Ελλάδα προαναγγέλλουν ο Όλι Ρεν και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ

olirehn

«Εντός των επόμενων ημερών» αναμένεται να επιστρέψουν οι επικεφαλής της τρόικα στην Αθήνα, όπως δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, στον απόηχο της συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

«Η τρόικα θα επιστρέψει ως το τέλος της εβδομάδας, προκειμένου να έχουμε μια κατ” αρχήν συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, μέχρι το Eurogroup του Μαρτίου» επιβεβαίωσε με τη σειρά του ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών η Τρόικα θα παραμείνει στην Αθήνα το αργότερο έως τις 7 Μαρτίου. Εφόσον η αξιολόγηση ολοκληρωθεί θετικά, το Eurogroup αναμένεται να εγκρίνει την επόμενη δόση των δανείων, της τάξεως των 9 δισ. ευρώ, ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο κ. Ρεν σημείωσε πως κατά τις τελευταίες ημέρες έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος σε διάφορα μέτωπα, και δεδομένων των διαβεβαιώσεων που έδωσε κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Στουρνάρας αποφασίστηκε η επιστροφή της τριμερούς.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα πως το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου, εφόσον η Αθήνα τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Μάλιστα, ανέφερε «η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας δείχνει καλύτερη από πέρυσι, ωστόσο περιμένουμε τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων από τη Eurostat».

Συμφωνεί και ο Ντάισελμπλουμ

«Εντός της εβδομάδας θα επιστρέψει η τρόικα στην Ελλάδα» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά τη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών των χωρών του ευρώ στις Βρυξέλλες.

Νωρίτερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είχε δηλώσει ότι η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα δεν είναι μακριά, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εξαιρετικά πιθανό να συμβεί εντός της εβδομάδας.

Διαβάστε τα όσα ειπώθηκαν σχετικά με τον χρόνο επιστροφής της τρόικας

By